18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Mindig fogjuk pórázra ebünket, ha vakvezető kutyát látunk – 5 év alatt 629 kutyatámadás érte a vakvezetőket Angliában!

Egy brit jelentés azt találta, hogy havonta átlagosan legalább 11 kutyatámadás éri a vakvezető. kutyákat. Bár itthon nem készült még hasonló felmérés, érdemes nekünk is levonnunk az angol tanulmány tanulságait.

A bekötözött lábú Brúnó már nagyon várja, hogy újra munkába állhasson.
Tovább

Amikor le van takarva a kiképző szeme

Nincs is nagyobb bizonyíték arra, hogy egy vakvezető kutya valóban elsajátította a tanultakat, mint amikor letakart szemű kiképzőjét vezeti. Indigóval…

A fekete labrador, Indigó áll a napfényben, baráthegyis hám van rajta
Tovább

A birminghami Guide Dogs Tenyészcentrumában és leamingtoni Kiképző Iskolában vendégeskedtünk

2018 november 6. és 9. között abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a birminghami Guide Dogs Tenyészcentrumában és leamingtoni Kiképző Iskolájában vendégeskedhettünk, köszönhetően Nemzetközi Vakvezető Kutyák Világszövetsége (IGDF) tagságunknak.

Csapatunk. Alapítványunk célja a folyamatos fejlődés és szakmai továbbképzés mellett az, hogy munkánk eredményeként minél több látássérült embertársunknak nyújthassunk önállóbb életet vakvezető kutyával az oldalukon.
Tovább

Gratulálunk a tökfaragó pályázatunk résztvevőinek!

Október 31. éjfélig vártuk a pályaműveket idei tökfaragó pályázatunkra, és büszkén mondatjuk, hogy szép számmal érkeztek a jobbnál jobb alkotások, mondhatni tök sokan méretettétek meg magatokat a versenyen.

A sárga színű Lora ül a kivilágított Halloween tök mellett. Különleges megoldás, hogy a kutya kifaragott alakja mellett és fölött két szív helyezkedik el úgy rögzítve, mintha a levegőben állnának.
Tovább
További híreink
Vissza az oldal tetejére