18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

András és Google sikeres vizsgát tettek


András és Google 2017.09.15.-én sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tettek le Miskolcon.

András már nagyon várta ezt a napot, hogy a vizsgabizottság előtt is bebizonyítsa, hogy Google-el a vakvezető kutyájával, közösen bárhova eljutnak. A vizsga első részében egy elengedést követő behívás volt a feladat, amit az nehezített, hogy a szabad területen még más kutyák is jelen voltak. Google azonban első hívásra szaladt szeretett gazdájához, majd legjobb tudása szerint teljesítette az engedelmes feladatokat is. Az útvonal, melyet András húzott, a szálláshelyükről indult. A házak között magabiztosan keltek útnak, Google-nek még az sem okozott gondot, hogy a szembe jövő gyalogos forgalom olykor nehéz körülmények elé állította őt. Volt olyan, hogy egy gurulós bőrönd miatt csak egy szűk kis folyosó maradt a járdán, de András zökkenőmentesen haladt át ezen is. Az úttest szélének jelzése után átkeltek a zebrán, majd megtalálták a villamosmegállót és felszálltak a járműre. A villamosról leszállva a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésébe érkeztek, ahol a hatalmas tömeg ellenére a legrövidebb útvonalon vették célba a buszmegállót Andrásék. A megállóban várakozás során egy darázs kezdett el repkedni Google körül, András azonban ügyesen kezelve a helyzetet sikeresen nyugalomra intette okos vakvezető kutyáját. A darázs után még egy váratlan helyzettel találkoztak, egy járdatakarító gép ment el hangosan mögöttük, majd meg is állt. Miután meggyőződtek arról, hogy a gép nem feléjük jön, és biztonságban vannak, folytatták útjukat és feszálltak az éppen érkező buszra. A buszról leszállva még át kellett kelniük egy lámpás kereszteződésen, majd tovább a házak közti lépcsősorhoz. Google jelezte a fel- és lelépőket, mutatta a lépcsőt, segített Andrásnak tartani az egyenest, mindenben lehetett számítani rá, így az Alapítvány központjába érkezésük és az egész útjuk teljes összhangban és harmóniában telt.

András átkarolja Google kutyáját

András és Google

András a vizsga végeztével nagyon meghatódott és mérhetetlenül boldog volt, hogy a vizsgabizottság döntése szerint sikeresen zárták a napot!

Ezúton is szívből gratulálunk Andrásnak és Google-nek és kívánjuk, hogy még sok új helyet fedezzenek fel közösen!

Ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

 • marika oláh szerint:

  Szivből gratulálok : ANDRÁSNAK- GOOGLNAK ! ISMEREM ŐKET , csodálatos ember András és valami ügyes kis Angyal a kutyusa ! Együtt voltunk az ÁLLATOK-Világnapján ! Jó egészséget, sok boldogságot kívánok szeretettel : Marika

 • Mária Halászlaki szerint:

  Gratulálok ..legyen sok örömötök egymással👍❤


 • Szóljon hozzá!

  *

  Vissza az oldal tetejére