18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Együtt minden akadályt legyőznek!


Ezen a héten újabb párosért izgulhattunk. Nyikes Fatime és vakvezető kutyája, Leia a fővárosban vágott neki eddigi közös életük legnagyobb megmérettetésének, a közlekedésbiztonsági vizsgának.

A képen Fatime és vakvezető kutyája, Leia egy átkelőnél van a járda szélén. Leia Fatime lábánál ül.

Nyikes Fatime és Leia

Párosunknak azt kellett bebizonyítania, hogy képesek együtt biztonsággal eljutni Budaörsről Zuglóba. Bár Fatime és Leia profin felkészült a nagy feladatra, a vizsgadrukk őket sem kímélte és elindulásuk után nem sokkal kissé eltévedtek. A köztük lévő összhang és egy határozott „nagy levegő” után sikerült megnyugodniuk és egymást támogatva visszataláltak a kijelölt útvonalra.

A képen Leia épp megmutatja Fatimének a padot a megállóban.

Itt a pad.

Ezután magabiztosan teljesítették az útjuk során felmerülő feladatokat: akadálymentes átkelők, buszmegálló megkeresése, járművön való utazás, lépcsőn közlekedés. Sőt párosunk egy rendkívüli akadállyal is szembe találta magát. A Móricz Zsigmond körtéren átszervezték a buszokat, ahol Fatimééknek át kellett szállniuk. A kezdeti kisebb megtorpanás után, azonban ezt a helyzetet is sikerült közös erővel megoldaniuk. Így végül nem kevés izgalom után, de megérkeztek a kijelölt végcélhoz.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a sikeres vizsgájukhoz!

Ossza meg másokkal is!


Szóljon hozzá!

*

Vissza az oldal tetejére