18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

1956 ugyanúgy a látássérült embereké is

Most lehetőség nyílt arra, hogy ezt együtt, egy közösségben tapasztalják meg látó és látássérült emberek a “Tapintható Múlt” című 1956-os sétán. A Tapintható Múlt sétán részt vett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata. Az ImagineBudapest szerdán megtartott eseményével több részes program indul, amelyre várják a látássérült emberek jelentkezését.

A képen körbe állnak az emberek. Mindenki a hölgyre figyel, akinek a kezében egy lyukas magyar zászló van. A látássérült érdeklődők mellett ott fekszik vakvezető kutyájuk.
Tovább

Egy igazán vagány páros, Kristóf és vakvezető kutyája, Brendon

Kristófnak gyermekkora óta folyamatosan romlott a látása és 15 éves korára teljesen megvakult. Bár megtanult fehér bottal közlekedni, de mind gimnáziumban, mind egyetemen barátai kísérték őt. Az iskolában mindig együtt volt órájuk, a szabadidejüket pedig legtöbbször együtt töltötték, így Kristóf egyáltalán nem érezte szükségét annak, hogy fehér botot vegyen a kezébe. Azonban közeledett az…

A képen Kristóf épp megy le a lépcsőn és vakvezető kutyája, Brendon a fekete labrador vezeti őt.
Tovább

Vakvezető kutyások ismerkedtek farkasokkal

A vakvezető kutyások eljöttek megismerni a farkasokat, hogy jobban megértsék a saját kutyáikat. Érdekes, mennyire erős, kemény, határozott energiájuk van a farkasoknak a labradorok után. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola partnere a Veresegyházi Medveotthon volt, amely lehetőséget biztosított arra, hogy öt látássérült fiatal a farkasok közé menjen, ismerkedjen velük.

A képen egy farkas épp megszagolja Debóra állát. Debóra a kezével pedig megsimítja a farkas mellkasát.
Tovább
Vissza az oldal tetejére