18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Aysa

Aysa egy jó természetű, fiatal csoki labrador kislány. Nagyon szeret a többiekkel játszani, a macskákat is ugyanúgy kedveli, mint kutyatársait és bármikor rávehető a labdázásra is. Előszeretettel eszi meg az almákat, a jutalomfalatért pedig bármire képes. Bátran fedezi fel a nagyvilágot, legyen szó utazásról, bevásárlásról, áruházakban való sétáról, mindig érdeklődve és boldogan jön bármerre velem. Rettentően gyorsan fejlődik, hamar felfogja, mit várok el tőle, így jól halad a tanulásban. Ha még egy kicsit komolyodik, nagyszerű társa lesz majd egy látássérült személynek.

Aysa a csoki barna labrador vakvezető hámban fekszik a fűben

Aysa

Hack

Hack egy nagyon tüneményes és szeretetreméltó sárga labrador fiúcska. Fiatal kora ellenére türelmes és nyugodt kutya, szeret együttműködni az emberrel és minden közös programban szívesen vesz részt. Könnyen alkalmazkodik a különböző helyzetekben, szereti a többi kutyát és pillanatok alatt barátkozott meg a cicákkal is. Jutalomfalattal jól motiválható, tanulékony és szorgalmas. Bízunk benne, hogy szorgalmasságával és emberszeretetével egy látássérült ember hű vakvezető társává válhat a jövőben.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Hack kölyöknevelőjének Kaziné Budai Erzsébetnek,hogy szeretettel és törődéssel felnevelte őt.

Hack a sárga labrador vakvezető hámban velünk szemben fekszik

Hack

Mandy

Mandy egy bűbájos, másfél év körüli golden retriever keverék kislány. Kiegyensúlyozott és nyugodt kutya, akit nem lehet semmivel sem kizökkenteni, magabiztos léptekkel sétál a legnagyobb belvárosi forgatagban is. Fiatal korából adódóan érdeklődő és kíváncsi természetű, szereti a kutyás társaságot és a labdázásban is partner. Mindenkivel nagyon kedves, tapintatosan ismerkedik és szinte mosolyog, ha simogatják. Rajong az emberekért, minden idejét  és figyelmét már most az őt tanító kiképzőjének szenteli. A tanulás során lelkesen örül minden dicsérő szónak, nagy benne a megfelelési vágy, így közösen dolgozunk azon, hogy egyszer ő is egy látássérült személy hű társa lehessen.

A képen Mandy, a golden retriever keverék ül a fűben és felfelé néz.

Mandy

Szamos

Szamos, eredeti nevén Marcipán, egy családnál nőtt fel kertes házban, majd az Alapítványunkhoz került. Az ifjú hebrencs kutyafiúból, egy komoly felelősségteljes Szamos lett kiképzője mellett. Olyan kiváltságos helyzetbe került vakvezető tanulóként, hogy mindenhova elkísérheti kiképzőjét, együtt utaznak, boltba járnak és mindenhol hatalmas dicséreteket zsebelnek be, hiszen Szamos hamar megtanulta, hogyan illik viselkednie egy igazán jól nevelt kutyának. Kiképzője elmondása szerint könnyű együtt dolgozni vele, mert nagyon okos kutya és már-már eminens. A jövőben, ha már készen áll a nagy feladatra, hisszük, hogy egy látássérült ember csodás társa válik majd belőle.

Szamos hámban fekszik egy bevásárlóközpontnál egy pad előtt

Szamos

Brúnó

Brúnó egy finom, érzékeny, fiatal labrador kan. Minden mozdulatában tisztelet és alázat van, emellett nagy stréber hírében van, imád dolgozni. Nagy kedvence a vezető hám, ha azt meglátja már bújik is bele, mert nemcsak az élete részévé de szórakozásává is vált a vezető munka.

Brúnó vakvezető hámban áll két mellső lábbal egy nagyobb kő darabon

Brúnó

Igor

Igor a nevelőprogramunk egyik újabb tagja. Hatalmas szívénél csak a lelkesedése nagyobb. Imád szabadon sétálni, kergetőzni, de bármikor készen áll a tanulásra, melyet nagy odafigyeléssel és lendülettel végez. Nagy termete mögött egy érzékeny labrador kan húzódik, és erre az érzékenységre nagy szükség is van, hogy tökéletes vakvezető kutyává válhasson. Köszönet a nevelőgazdájának Maróthy Miklósnak hogy felnevelte Igort, ezzel segítve munkánkat.

Igor a fekete labrador ülve várakozik

Igor

 Infra

Infra egy kedves, szeretetteljes, csokoládé színű lány labrador. A kiképzőjével szoros kapcsolatban van, szívesen dolgozik vele és nagy örömmel veti bele magát a munkába. Jó problémamegoldó képessége van és szereti azokat a feladatokat, amikben már rutint szerzett. Kedveli a többi kutyát, otthon szinte észrevétlen, nyugodtan elfekszik a helyén a szabadidejében. Bízunk benne, hogy ha felnő a feladathoz, a jövőben egy látássérült ember hű társa lesz.

Köszönet Infra nevelőgazdájának, Csóka Áronnak, aki önkéntes kölyöknevelőként segítette munkánkat.

Infra vakvezető hámban ül egy virágzó fa előtt

Infra

Hablaty

Hablaty egy nyugodt, alkalmazkodó kutya. Hatalmas termete ellenére inkább egy babakutyának tűnik, mint sem érett felnőttnek, aki nagyon szeret a társaival és a gazdival is játszani és nincs tisztában a méreteivel, mert képes elszaladni egy csivava elől is, ha az éppen megugatja. Munka közben nyugodt, bármit megcsinál a gazdi kedvéért és a jutifalatokat is előnyben részesíti. Ha megtanulja a vakvezetőmunka mesterséget, akkor egy nagyon megbízható és kedves társa lesz majd a gazdijának, nyugodt kisugárzásával és kedves, jege maci kinézetével pedig nagy sikerük lesz mindenhol.

Hablaty vakvezető hámban keresztbe tett mellső lábakkal fekszik

Hablaty

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére