18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Iram

Iram egy fiatal kölyöknevelt labrador kan kutyusunk, maga a négy lábon járó szeretetbomba. Mindenkivel kedves és barátságos, bájos megjelenése mindenki arcára mosolyt csal.

Otthon udvariasan viselkedik, nagyon szeret az ember közelségében lenni. Öröm tanítani őt, mert minden rá bízott feladatot hatalmas lelkesedéssel hajt végre. Még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy felelősségteljes hivatását elsajátítsa és vakvezető kutya válhasson belőle, de hisszük, hogy az a látássérült ember, akinek ő lesz a társa a jövőben, sosem fogja egyedül érezni magát.

Iram baráti társaságban töltötte a mindennapjait kölyöknevelőinél

Iram baráti társaságban töltötte a mindennapjait kölyöknevelőinél

Köszönettel tartozunk Iram kölyöknevelőinek, Nágl Józsefnek és családjának, valamint Maróthy Miklósnak és családjának, akik hatalmas szeretettel gondozták és nevelték őt.

Indigó

Indigó részese alapítványunk áldozatos kölyöknevelői munkájának, amelyre oly büszkék vagyunk.

Indigó kiképzése közben készült a fotó, szikrázó őszi napfényben fekszik a fűben

Indigó kiképzése közben készült a fotó, szikrázó őszi napfényben

Nevelőgazdája, Hajdú Bálint egy színtársulat tagjaként sokat utazik a nagyvilágban, Indigó pedig mindenfelé vele tartott, és közben sok szerető ember vette körül. Vidám természete, emberszeretete mindenkit azonnal levesz a lábáról, mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen. Nagyon szeret futni, nagy mozgásigénye van, így kiképzésében komoly szerepet játszik a séta megfelelő elsajátítása, látássérült gazdája is bátran viheti majd szaladgálni is. Speciális képzése is szépen halad, jelenleg hámban tanulja a vezető munkát, érzékenyítéseken mutatja meg a látássérültek világát és a kutyás közlekedés alapjait.

Inga

Az aprócska, fekete labrador szuka, visszahúzódó természetű, de a családon belül egy igazi mókamester. Kis termete ellenére mérhetetlen energia lakozik benne, ha munkáról, szaladgálásról, vagy úszásról van szó. Rajong a vízért.

Inga a fűben hever, kissé melege van, lóg a nyelve

Inga amolyan nem nyomulós kedves

Az emberek, a fajtársai és az egyéb állatok iránt a maga visszafogott módján érdeklődik, egyáltalán nem tolakodó. Kedvessége és finomsága miatt jó vele együtt élni. Köszönjük a rengeteg munkát és szeretetet, amit nevelőcsaládja, Kristó Anna és párja a felnevelésébe belefektetett!

Ikon

Ez a gyönyörű fehér herceg egy prágai vakvezető kutya iskolából érkezett alapítványunkhoz két hónapos korában. Ezt követően került önkéntes nevelőgazdájához, Szűcs Marikához, aki nyugdíjasként elszántan vágott neki a feladatnak, nem kis kihívást vállalva.

Ikon ül egyéves korában szülinapi kutyatortája mellett

Ikon nagy szeretetben nevelkedett önkéntes kölyöknevelőnknél

Ikon szeleburdi, játékos kölyökként cseperedett Marika szerető kezei közt, és bátran mondhatjuk, hogy életre szóló élményeket éltek át együtt. Ikon egy életvidám, lelkes kutya, aki imád minden tevékenységet, amit a kiképzőjével csinálhat. Precíz, pontos, nagyon megbízható, és az első lépéseit próbálgatja a vezető munkában.

                                                                                                              Ion

Ion egy prágai kutyaiskolában látta meg a napvilágot, két hónapos korában került alapítványunkhoz. Tapasztalt önkéntes kölyöknevelőinknél, a Sápi családnál talált otthonra, akik a harmadik kutyát nevelték fel nekünk. Ion minden labrador kölyköt meghazudtolva egy igazi tündért játszott, míg cseperedett a családnál, bearanyozva ezzel minden napjukat.

Ion egy gyönyörű fekete labrador. A fotón ül a fűben és figyel

Kiképzőjénél is a strébert játssza Ion

Ion kiképzése megkezdődött, kiképzőjénél is strébert játszva szívja magába a tudást, és élvezettel bújik a vezető hámba mindennap, hogy elbűvölje az embereket.

Szamos

Szamos, eredeti nevén Marcipán, egy családnál nőtt fel kertes házban, majd az Alapítványunkhoz került. Az ifjú hebrencs kutyafiúból, egy komoly felelősségteljes Szamos lett kiképzője mellett. Olyan kiváltságos helyzetbe került vakvezető tanulóként, hogy mindenhova elkísérheti kiképzőjét, együtt utaznak, boltba járnak és mindenhol hatalmas dicséreteket zsebelnek be, hiszen Szamos hamar megtanulta, hogyan illik viselkednie egy igazán jól nevelt kutyának. Kiképzője elmondása szerint könnyű együtt dolgozni vele, mert nagyon okos kutya és már-már eminens. A jövőben, ha már készen áll a nagy feladatra, hisszük, hogy egy látássérült ember csodás társa válik majd belőle.

Szamos hámban fekszik egy bevásárlóközpontnál egy pad előtt

Szamos

Hablaty

Hablaty egy nyugodt, alkalmazkodó kutya. Hatalmas termete ellenére inkább egy babakutyának tűnik, mint sem érett felnőttnek, aki nagyon szeret a társaival és a gazdival is játszani és nincs tisztában a méreteivel, mert képes elszaladni egy csivava elől is, ha az éppen megugatja. Munka közben nyugodt, bármit megcsinál a gazdi kedvéért és a jutifalatokat is előnyben részesíti. Ha megtanulja a vakvezetőmunka mesterséget, akkor egy nagyon megbízható és kedves társa lesz majd a gazdijának, nyugodt kisugárzásával és kedves, jege maci kinézetével pedig nagy sikerük lesz mindenhol.

Hablaty vakvezető hámban keresztbe tett mellső lábakkal fekszik

Hablaty

Ice

Régen, mikor kicsi voltam,
akkor még nem kutyagoltam.
Szopikáztunk, játszottunk,
tesócskákkal bandáztunk.
Aztán 2 hónapos koromban
elvittek új otthonomba.
Elneveztek, szeretgettek,
kedvességgel felneveltek.
Tanítottak játszani,
normálisan sétálni,
kötődni és figyelni,
hűségesen szeretni.
Most 1 évessé cseperedtem‎,
így hát kamasz kutyasulis lettem.
Tanulhatok vakvezetés,
ami nagyon nagy felelősség.
Most is játszhatok és botozhatok,
de ha munkaruhában kuttyogok,
akkor komolyan kell viselkednem,
gazdinak engedelmeskednem.
Vigyázok Rá, baj ne érje,
én vagyok a szeme fénye,
átsuhanunk parkon, réten,
Ice a nevem kérem szépen!
Ice a fekete labrador fejképe

Ice

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére