18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Szamos

Szamos, eredeti nevén Marcipán, egy családnál nőtt fel kertes házban, majd az Alapítványunkhoz került. Az ifjú hebrencs kutyafiúból, egy komoly felelősségteljes Szamos lett kiképzője mellett. Olyan kiváltságos helyzetbe került vakvezető tanulóként, hogy mindenhova elkísérheti kiképzőjét, együtt utaznak, boltba járnak és mindenhol hatalmas dicséreteket zsebelnek be, hiszen Szamos hamar megtanulta, hogyan illik viselkednie egy igazán jól nevelt kutyának. Kiképzője elmondása szerint könnyű együtt dolgozni vele, mert nagyon okos kutya és már-már eminens. A jövőben, ha már készen áll a nagy feladatra, hisszük, hogy egy látássérült ember csodás társa válik majd belőle.

Szamos hámban fekszik egy bevásárlóközpontnál egy pad előtt

Szamos

Igor

Igor a nevelőprogramunk egyik újabb tagja. Hatalmas szívénél csak a lelkesedése nagyobb. Imád szabadon sétálni, kergetőzni, de bármikor készen áll a tanulásra, melyet nagy odafigyeléssel és lendülettel végez. Nagy termete mögött egy érzékeny labrador kan húzódik, és erre az érzékenységre nagy szükség is van, hogy tökéletes vakvezető kutyává válhasson. Köszönet a nevelőgazdájának Maróthy Miklósnak hogy felnevelte Igort, ezzel segítve munkánkat.

Igor a fekete labrador ülve várakozik

Igor

 Infra

Infra egy kedves, szeretetteljes, csokoládé színű lány labrador. A kiképzőjével szoros kapcsolatban van, szívesen dolgozik vele és nagy örömmel veti bele magát a munkába. Jó problémamegoldó képessége van és szereti azokat a feladatokat, amikben már rutint szerzett. Kedveli a többi kutyát, otthon szinte észrevétlen, nyugodtan elfekszik a helyén a szabadidejében. Bízunk benne, hogy ha felnő a feladathoz, a jövőben egy látássérült ember hű társa lesz.

Köszönet Infra nevelőgazdájának, Csóka Áronnak, aki önkéntes kölyöknevelőként segítette munkánkat.

Infra vakvezető hámban ül egy virágzó fa előtt

Infra

Hablaty

Hablaty egy nyugodt, alkalmazkodó kutya. Hatalmas termete ellenére inkább egy babakutyának tűnik, mint sem érett felnőttnek, aki nagyon szeret a társaival és a gazdival is játszani és nincs tisztában a méreteivel, mert képes elszaladni egy csivava elől is, ha az éppen megugatja. Munka közben nyugodt, bármit megcsinál a gazdi kedvéért és a jutifalatokat is előnyben részesíti. Ha megtanulja a vakvezetőmunka mesterséget, akkor egy nagyon megbízható és kedves társa lesz majd a gazdijának, nyugodt kisugárzásával és kedves, jege maci kinézetével pedig nagy sikerük lesz mindenhol.

Hablaty vakvezető hámban keresztbe tett mellső lábakkal fekszik

Hablaty

Ice

Régen, mikor kicsi voltam,
akkor még nem kutyagoltam.
Szopikáztunk, játszottunk,
tesócskákkal bandáztunk.
Aztán 2 hónapos koromban
elvittek új otthonomba.
Elneveztek, szeretgettek,
kedvességgel felneveltek.
Tanítottak játszani,
normálisan sétálni,
kötődni és figyelni,
hűségesen szeretni.
Most 1 évessé cseperedtem‎,
így hát kamasz kutyasulis lettem.
Tanulhatok vakvezetés,
ami nagyon nagy felelősség.
Most is játszhatok és botozhatok,
de ha munkaruhában kuttyogok,
akkor komolyan kell viselkednem,
gazdinak engedelmeskednem.
Vigyázok Rá, baj ne érje,
én vagyok a szeme fénye,
átsuhanunk parkon, réten,
Ice a nevem kérem szépen!
Ice a fekete labrador fejképe

Ice

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére