18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Dolly

Dolly egy igazi királylány, egy selymes bundájú golden retriever. Puha plüssmackó, aki szeretetével mindenkit azonnal elvarázsol. Finom, érzékeny kutya aki egy csalàd felajánlásából érkezett az Alapítványunkhoz, de mára komoly feladatot vállalt magára…vakvezető kutyának tanul, hogy hamarosan egy látássérült ember segítő társává válljék.

Dollyt a golden retrievert kiképzője tartja az ölében

Dolly és kiképzője

Houston

Houston a nevelési programunk egy újabb gyümölcse, aki abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Sápi család nevelt fel, így egy látássérült lány Dóri és vakvezető kutyája volt a példaképe. Houston egy igazi stréber, nagyon igyekszik hogy minden feladatban jól szerepeljen és kiérdemeljen minél több elismerést s nem haragszik meg, ha ezt az elismerést jutalomfalat is kíséri.

Köszönjük szépen a Sápi családnak, hogy szerető gondviseléssel segítették Houston felcseperedését.

Houston vakvezető hámban fekszik a fűben

Houston

Aysa

Aysa egy jó természetű, fiatal csoki labrador kislány. Nagyon szeret a többiekkel játszani, a macskákat is ugyanúgy kedveli, mint kutyatársait és bármikor rávehető a labdázásra is. Előszeretettel eszi meg az almákat, a jutalomfalatért pedig bármire képes. Bátran fedezi fel a nagyvilágot, legyen szó utazásról, bevásárlásról, áruházakban való sétáról, mindig érdeklődve és boldogan jön bármerre velem. Rettentően gyorsan fejlődik, hamar felfogja, mit várok el tőle, így jól halad a tanulásban. Ha még egy kicsit komolyodik, nagyszerű társa lesz majd egy látássérült személynek.

Aysa a csoki barna labrador vakvezető hámban fekszik a fűben

Aysa

Hack

Hack egy nagyon tüneményes és szeretetreméltó sárga labrador fiúcska. Fiatal kora ellenére türelmes és nyugodt kutya, szeret együttműködni az emberrel és minden közös programban szívesen vesz részt. Könnyen alkalmazkodik a különböző helyzetekben, szereti a többi kutyát és pillanatok alatt barátkozott meg a cicákkal is. Jutalomfalattal jól motiválható, tanulékony és szorgalmas. Bízunk benne, hogy szorgalmasságával és emberszeretetével egy látássérült ember hű vakvezető társává válhat a jövőben.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Hack kölyöknevelőjének Kaziné Budai Erzsébetnek,hogy szeretettel és törődéssel felnevelte őt.

Hack a sárga labrador vakvezető hámban velünk szemben fekszik

Hack

Mandy

Mandy egy bűbájos, másfél év körüli golden retriever keverék kislány. Kiegyensúlyozott és nyugodt kutya, akit nem lehet semmivel sem kizökkenteni, magabiztos léptekkel sétál a legnagyobb belvárosi forgatagban is. Fiatal korából adódóan érdeklődő és kíváncsi természetű, szereti a kutyás társaságot és a labdázásban is partner. Mindenkivel nagyon kedves, tapintatosan ismerkedik és szinte mosolyog, ha simogatják. Rajong az emberekért, minden idejét  és figyelmét már most az őt tanító kiképzőjének szenteli. A tanulás során lelkesen örül minden dicsérő szónak, nagy benne a megfelelési vágy, így közösen dolgozunk azon, hogy egyszer ő is egy látássérült személy hű társa lehessen.

A képen Mandy, a golden retriever keverék ül a fűben és felfelé néz.

Mandy

Ropi

Ropi egy nagyon okos, tanulékony, bár még egy kicsit hebrencs kutya, aki nagyon szeret mindenféle kutyatárssal játszani, vagy akárkivel, aki kapható egy kis birkózásra.Kedves, víg kedélyű, de nagyon érzékeny kis jószág, aki vidám kíváncsisággal tanulja a vakvezető munka rejtelmeit. A gazdájához nagyon ragaszkodik, odavan a babusgatásért, ilyenkor határtalanul boldog. Tanulmányai befejezése után biztosak vagyunk abban, hogy odaadó és szerető foltos nyelvű társa lesz majd leendő látássérült gazdijának.

A képen Ropi, a fekete labrador ül vakvezető hámban.

Ropi

Bagira

Bagira egy szeretni való, édes fekete labrador, aki imád minden percet, amit a kiképzőjével tölthet. Amellett, hogy nagyon okos és tanulékony, könnyen alkalmazkodik az új helyzetekhez. Nyugodtsága az emberben is nyugalmat eredményez.  Nagyon jól kijön minden állattal és szeret játszani a társaival. Még sokat kell fejlődnie, de eddig minden tudnivalót ügyesen elsajátított. Biztosak vagyunk abban, hogy egy nap megbízható és odaadó társa lesz leendő látássérült gazdájának.

A képen Bagira, a fekete labrador áll vakvezető hámban.

Bagira

Gyömbér

Gyömbér Budaörsön nevelkedett önkéntes kölyöknevelő családjánál. A nevelőgazdája önzetlen és lelkiismeretes munkájának köszönhetően jól szocializált, nagyon kedves kutya vált belőle. Miután átesett minden orvosi szűrővizsgálaton megkezdődhetett speciális kiképzése. Tanulékony és okos, lesi kiképzője minden szavát és magabiztosan teljesíti a feladatokat. Mind emellett egy igen érzékeny kutya, aki ha bizalmába fogad valakit, azért mindent megtesz. Szabadidejében imád labdázni és a többi kutyával játszani.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Vannai Juditnak, hogy időt és energiát nem sajnálva, hatalmas szeretettel és odafigyeléssel felnevelte Gyömbért.

A kép, Gyömbér, aki egy sárga labrador arcképe.

Gyömbér

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére