18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Dolly

Dolly, a fekete labrador szuka egy miskolci család felajánlásából érkezett hozzánk, és teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy vakvezető kutyává váljon.
Hatalmas szíve van, mindene a gazdája, szeret a közelében lenni, és vele együtt bármilyen akadályt le is tud küzdeni. Természetes módon közlekedik a városban, és száll fel a különböző járművekre, vagy épp a bevásárló központok forgatagában igyekszik a legfegyelmezettebben viselkedni.

Dolly a fekete labrador szemből ül

Dolly a szépséges labrador

Cora

Cora Bukarestből érkezett hozzánk, az ottani vakvezető kutya iskolából. Vakvezető vonalas felmenőit nem hazudtolja meg, hihetetlenül kiegyensúlyozott és nyugodt kutya, aki teljesen természetes módon közlekedik a nagyvárosban, semmin nem lepődik meg, bárhol bármikor ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani. Kiképzőjével örömmel dolgozik, szívesen tanul és mindenben próbál neki megfelelni. Megbízhatósága és kedves természete nagy áldás lesz annak a látássérült embernek, aki egyszer majd társának tudhatja ezt a bájos fekete kislányt.

Cora hámban a fűben fekszik

Cora

Hálásan köszönjük önkéntes kölyöknevelőnknek Farkas Kittinek, hogy Cora számára biztosította a boldog kölyökkort és mindent megtett annak érdekében, hogy egy érett és vakvezető munkára alkalmas kutyát neveljen belőle.

Bebe

Bebe egy nagyon okos, kedves kis bohóc, aki igazi kis duracell nyuszi módjára veti magát bele mind a munkába, mind a játékba, ha arról van szó. Gyorsan tanul, alkalmazkodik és aranyos, kedves kisugárzásával mindenki arcára mosolyt csal, hízelgős kis kutyatanonc, akin napról napra látni a fejlődést és öröm vele dolgozni és együtt élni is, szuper kis társa lesz pár hónap múlva egy rászoruló személynek, csak nekem lesz tőle nehéz megválni.

Bebe a sárga labrador vakvezető hámban fekszik a kövön

Bebe

Ikon

Ez a gyönyörű fehér herceg egy prágai vakvezető kutya iskolából érkezett alapítványunkhoz két hónapos korában. Ezt követően került önkéntes nevelőgazdájához, Szűcs Marikához, aki nyugdíjasként elszántan vágott neki a feladatnak, nem kis kihívást vállalva.

Ikon ül egyéves korában szülinapi kutyatortája mellett

Ikon nagy szeretetben nevelkedett önkéntes kölyöknevelőnknél

Ikon szeleburdi, játékos kölyökként cseperedett Marika szerető kezei közt, és bátran mondhatjuk, hogy életre szóló élményeket éltek át együtt. Ikon egy életvidám, lelkes kutya, aki imád minden tevékenységet, amit a kiképzőjével csinálhat. Precíz, pontos, nagyon megbízható, és az első lépéseit próbálgatja a vezető munkában.

Szamos

Szamos, eredeti nevén Marcipán, egy családnál nőtt fel kertes házban, majd az Alapítványunkhoz került. Az ifjú hebrencs kutyafiúból, egy komoly felelősségteljes Szamos lett kiképzője mellett. Olyan kiváltságos helyzetbe került vakvezető tanulóként, hogy mindenhova elkísérheti kiképzőjét, együtt utaznak, boltba járnak és mindenhol hatalmas dicséreteket zsebelnek be, hiszen Szamos hamar megtanulta, hogyan illik viselkednie egy igazán jól nevelt kutyának. Kiképzője elmondása szerint könnyű együtt dolgozni vele, mert nagyon okos kutya és már-már eminens. A jövőben, ha már készen áll a nagy feladatra, hisszük, hogy egy látássérült ember csodás társa válik majd belőle.

Szamos hámban fekszik egy bevásárlóközpontnál egy pad előtt

Szamos

Kiwi

Kiwi a saját tenyésztési programunkból származik, tavaly áprilisban látta meg a napvilágot kilenc testvérével együtt. Közepes méretű, bájos, sárga labrador kislány, aki mindig tettre kész, figyelmes és szeret az ember társaságában lenni. Könnyen kezelhető, simulékony, ugyanakkor jól motiválható kutya, a labradorok minden előnyös tulajdonságával. Vakvezetőkutya kiképzője mellett megkezdte tanulmányait, hogy a jövőben egy látássérült embertársunk mindennapjait aranyozza be kedvességével és segítőkészségével.

Kiwi portréképe látható, sárga színe van és sárga baráthegyis kendőt visel

Kiwi

Hálásan köszönjük kölyöknevelőinek, Répás Edónak és Tiringer Csabának, hogy időt, energiát nem sajnálva megalapozták Kiwi vakvezető kutyává válásának útját.

Körte

Körte a gyönyörű sárga labrador a tenyésztési programunkból származó igazi hölgy, akinek finom, érzékeny, kedves minden mozdulata. Mindezekre a tulajdonságokra nagy szükség is lesz majd, amikor látássérült gazdájával fog kommunikálni. Imád tanulni, lelkes, városban magabiztosan közlekedik, ami annak köszönhető, hogy ingergazdag környezetben nevelkedett. Már kölyökkorában megismerkedhetett számos olyan dologgal (tömegközlekedés, forgalmas helyek, bevásárlóközpontok), amellyel későbbi vakvezető munkája során találkozhat majd.

Körte a sárga labrador az egyik képen fekszik, a másik képen ül

Körte

Köszönjük kölyöknevelőjének, Birkás Ágnesnek, hogy otthont adott Körtének, és minden lehetőséget megnyitva előtte egy komoly, érett kutya érkezett vissza hozzánk tőle. 

Kontra
Kontra a K-betűs testvérek közül az egyik fekete kan labrador. Nagyon nyugodt, jó természetű kutya, gyorsan alkalmazkodik minden helyzethez, vágyik megfelelni, ragaszkodó, hűséges nagy maci, baba lélekkel. Szereti a hasát, mindene a botozás, de ha arról van szó, szereti fitogtatni a már megtanult dolgokat is. Kiképzője szívébe hamar belopta magát kedves természetével, így bízunk benne, hogy a látássérült gazdájával is hamar egymásra fognak majd találni mind lélekben, mind összeszokásban a közlekedésben.
Kontra a fekete labrador fekszik a fűben

Kontra

Kölyöknevelőinek, Török Szilviának és férjének Péternek köszönjük mindazt a sok törődést és szeretetet, amit tőlük kapott élete első évében Kontra.

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére