18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Kristóf és Brendon sikeresen vizsgáztak


Kristóf és Brendon 2017. augusztus 23-i közlekedésbiztonsági vizsgájukat sikeresen teljesítették a vizsgabizottság előtt Debrecenben!

A vizsga során Kristóf először a Nagyerdőben engedte el Brendont, majd a behívását követően tanúbizonyságot tettek okos vakvezető kutyája engedelmességéről. Ezután egy izgalmas közös út vette kezdetét, melyet Kristóf kutyája oldalán magabiztos léptekkel, rutinosan teljesített. Brendon fel-lelépő jelzései és akadály-kerülései biztonságérzetet jelentenek Kristófnak, ennek akkor is nagy jelentősége volt, amikor a vizsga során a villamosmegállóból a zebrához eljutáshoz egy, a közlekedés szempontjából nem ideális helyen lévő oszlop kerültetését kellett a kutyának önálló döntést hozva megoldania. A kollégiumhoz érkezéskor Brendon még a csengőt is megmutatta gazdájának, majd az útvonal végét a lakáshoz való gyalogos visszajutás jelentette. A biciklis és gyalogút együttesen volt kijelölve az útjukon, így a körülöttük száguldozó biciklisek és egyéb kerekes járművek nehezítették a haladást, azonban Brendon olyan figyelmesen oldotta meg ezt a helyzetet is, hogy Kristóf az általa választott tempóban tudott továbbhaladni itt is, végül szerencsésen hazaérkeztek.

Kristóf egy padon ül, mellette Brendon ülve pacsit ad a tenyerébe

Kristóf és Brendon

A páros összhangja és kiegyensúlyozott munkája egy sikeres vizsgát jelentett számukra, mellyel hivatalosan is megkezdhetik közös életüket!

Ezúton is gratulálunk Kristófnak és kutyájának, kívánunk még sok közös utat és élményt egymással!

Ossza meg másokkal is!


Szóljon hozzá!

*

Vissza az oldal tetejére