18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Mindenkit lenyűgözött az István és kutyája közötti összhang


István és kutyája szeptember végén sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett. István hosszú kutyás pályafutásának újabb állomásához ért, a mi Igorunk pedig hűséges vakvezető kutyája lesz!

István guggol, mellette Igor fekszik a fűben a miskolci központ előtt

István és Igor a sikeres vizsga után

A vizsga szokásos módon a megbízhatósági feladatokkal kezdődött. Mindenkit lenyűgözött a gazda és kutyája közötti összhang. Igor precízen hajtotta végre a kéréseket és le se vette a szemét hőn szeretett gazdájáról.

Ezt követően útnak indultak Miskolc utcáin, és számtalan olyan dologgal találkoztak, mely egy átlag kutyát kizökkentett volna, de Igor tudomást sem vett róluk, Ilyen volt például a lépcsősoron tálkába kint hagyott ételmaradék. A buszmegállóhoz ügyesen odataláltak, majd buszra szálltak. A zsúfolt buszon a babakocsi beállóban volt egy kisbaba az anyukájával, de ez sem jelentett problémát a párosnak, biztonságosan el tudtak helyezkedni. A sétálóutcán vezetett tovább az útjuk, a város egyik legforgalmasabb csomópontjában a villamos síneken áthaladva gyalogoltak tovább. Igor vigyázta minden lépését gazdájának, szépen kikerült minden akadályt, jelezte a lelépőket, segített a gyalogátkelőknél és mindent megtett azért, hogy biztonságosan célba érjenek.

István guggol, a kutyája hozzábújik, és megérinti az arcát.

Jó nézni, mekkora a harmónia István és kutyája között

A társadalmi szemléletformálás egyik célja alapítványunknak, nagy örömünkre szolgált látni azt, hogy a vizsgán találkoztunk olyan emberekkel, akik segíteni próbáltak. Egy lámpás kereszteződésben a szemben jövő gyalogos megszólítva Istvánt, jelezte neki, hogy a lámpa zöldre váltott, nyugodtan átkelhetnek.

Gratulálunk Csengery Istvánnak és Igornak a sikeres közlekedésbiztonsági vizsgához! Köszönettel tartozunk Maróthy Miklósnak és családjának, akik kölyöknevelőként megalapozták ennek a csodálatra méltó vakvezető kutyának a tudását. Kívánjuk, hogy hosszú-hosszú éveken át biztonságosan vezesse Igor kutyánk Istvánt, szeretett gazdáját.

Igort Nyíriné Kovács Mária képezte ki.

Szerző: Királyné Barkóczi Emese

Ossza meg másokkal is!


Szóljon hozzá!

*

Vissza az oldal tetejére