18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Sajtó

2019

01.23 – Nyugdíjas lett Huba
Kilenc évet szolgált vakvezető kutyaként, most nyugdíjba vonul Huba, a labrador és golden retriever keverék négylábú.

02.22 – Leendő vakvezető kutyák születtek
10 óra alatt 10 kölyköt hozott világra a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola anyakutyája, Irisz. Ennek köszönhetően megérkezett a vakvezető kutyák legfrissebb generációja.

02.23 – Nyugdíjba vonult Joey
Tíz év után nyugdíjba ment Joey, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik legöregebb kutyája. A golden retriver egy miskolci látássérült férfi mindennapjait tette könnyebbé. A férfi nemrég új kutyát kapott, akivel azonnal összebarátkoztak.

03.06 – Megszülettek Iris kölykei
Korábban beszámoltunk róla a Borsban, hogy Iris életet adott tíz gyönyörű kiskutyának. Azt viszont még nem írtuk meg, hogy Irist, Török Sándorné Katalin gondozza, aki korábban a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától kapta vakvezető kutyáját, Morrist, és úgy érzete, hogy most valami nagy dolgot tehet. Tett is. 

03.11 – Artúr, Ikon és Huba a kamerák előtt
A 11 éves Huba végre szerető gazdára talált, a Ripost videójából pedig közelebbről is megismerkedhetsz a nyugdíjba vonult vakvezető kutyus új otthonával és családjával.

03. 19. – Sikerélmény a gazdinak is a vakvezető labradorok nevelése
Katalin gyengénlátóként vállalta, hogy 2 hónapos korukig gondozza leendő vakvezető kutyáinkat. A 10 kicsi április közepén önkéntes kölyöknevelőkhöz kerül. (BorsodOnline)

2018

01.08. – Tízszer ennyi vakvezető kutyára lenne szükség
A jelenlegi kapacitás tízszeresére lenne szükség ahhoz, hogy minden kutyát igénylő vak ember megkaphassa segítő négylábúját – írja a Magyar Idők.

01.12. – Amerikából érkezett új kutya
Különleges adománnyal, egy amerikai vakvezető kutyával és annak utódaival gazdagodott a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola.

01.22 – Hat kiskutya született
Megszülettek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programjának első kiskutyái.

01.26 – Egy vakvezető kutya kiképzése kölyökkorban kezdődik
Egy hete születtek meg azok a kutyakölykök, akikből később nagy eséllyel vakvezető kutya válik majd. Kiképzésük szinte az első perctől tart, hiszen a későbbiekben rendkívül fontos szerepet fognak betölteni látássérült gazdáik életében. 

03.24 – Hagyjuk dolgozni a vakvezető kutyát
Problémák sorát kellett átélnie az elmúlt négy évben egy látássérült férfinak a vakvezető kutyájával. Facebook-oldalán pontokba szedve mutatott rá, hogy a sokszor jó szándékú járókelők milyen galibákat okoznak tudatlanságból.

08. 10. – Figyelmetlen autós majdnem elütötte a vakvezető kutyát és gazdáját
Figyelmetlen autós ütötte el majdnem a vakvezető kutyát és gazdáját Budapesten – számol be róla az ATV.

08.12 – Így élte meg Viktor, hogy majdnem elütötték
Elkapta a vakvezető kutya fejét egy autó sárvédője, a sofőr simán továbbhajtott. 

09.17 – Ismerjük meg Indigót
Vezényszóra felveszi és vissza is adja elejtett kulcsát a tulajdonosának Indigó. A kis vakvezető labrador segített megmutatni a Bors munkatársának, milyen lenne, ha látássérültként kellene élnie. 

10.09 – Joey, a nyugdíjas
Tíz év után nyugdíjba ment Joey, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik legöregebb kutyája. A golden retriver egy miskolci látássérült férfi mindennapjait tette könnyebbé. Együtt jártak mindenhová

10.13 – Így dolgozik egy vakvezető kutya
Vezényszóra felveszi és vissza is adja elejtett kulcsát a tulajdonosának Indigó. A kis vakvezető labrador segített megmutatni a Bors munkatársának, milyen lenne, ha látássérültként kellene élnie. 

10.17 Vakvezető kutyája miatt nem talál albérletet Máté
Naponta négy órát ingázik Dunaújvárosból az ELTE-re, majd vissza Móricz Máté, aki szeptemberben kezdte felsőoktatási tanulmányait, most albérletet keres.

10.22. – Óriási a hiány vakvezetőkből
Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutyaiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke beszélt a problémáról az Inforádiónak: évente átlagosan 25 vakvezető kutyát képeznek ki Magyarországon, de legalább 250 kellene.

10.22 Évente átlagosan 25 vakvezető kutyát képeznek ki Magyarországonmondta az InfoRádiónak a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutyaiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mezősi Tamás szerint ennek a számnak legalább a tízszeresére lenne szükség.

11.29. – A kutyák hatodik érzéke
A kutyák és a macskák elképesztő módon rá tudnak hangolódni gazdájuk érzelmi állapotára. Ha szomorú, odadörgölőznek hozzá, mintha vigasztalni akarnák. Szintén az erős érzelmi kötődés jele, hogy már órákkal korábban ott ülnek az ajtóban házi kedvenceink, mielőtt haza érkezünk. A vakvezető kutyák munkája során kifejezetten gyógyító lehet a háziállatok érzékenysége. 

2017

04.27. – Hangjelzéses közlekedési lámpákra lenne szükség
Több olyan lámpára van szükség, amely a látássérült embereknek hanggal is jelez a forgalmas kereszteződésekben. Az önkormányzatok, kórházak, rendelőintézetek közelében is hiányoznak a „beszélő” közlekedési lámpák – derült ki a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola felméréséből.

05.03 Vakvezető kutya vizsgáját tartották nemrég Győrben 
Gazdival és kutyusával közvetlenül az eredményhirdetés után találkoztunk. Örök élmény maradt az a pár óra, amit Gesztenyével és Erzsivel töltöttünk.

08.12 A hétköznapi hősök közöttünk élnek
Ha jobban körülnézünk, akkor talán éppen a lábunknál vagy az udvaron „kallódnak”. Őket keresi most a Profession.hu segítségével a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

07.27. Interjú a Baráthegyi Iskola egyik alapítójával
Interjú Lékáné Viszokai Katalinnal, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik alapítójával

Jobban megismerné Alapítványunk tevékenységét?

Pillantson bele a hétköznapokba!

Kíváncsi rá, hogy hogyan teljesít szolgálatot egy vak srác a polgárőrségnél vagy arra, hogy hogyan dolgozik Lívia, a pszichológus a Vakok Általános Iskolájában? Most elmondják, miben segít nekik Cody és Opálka, hogyan működnek együtt a hétköznapokban.

Tudja, milyen kevés embernek van vakvezető kutyája? Ebből a kisfilmből megismerhetjük a magyarországi vakokra vonatkozó számadatokat is, és levonhatjuk a következtetést, mennyivel több vakvezető kutyára lenne szükség!

Hogyan élhet aktív életet egy vak ember? Erről szól a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Hősök terén rendezett figyelemfelkeltő akciója a Fehér Bot napján, amely a 101 vakvezető kutya nevet viseli. Körülbelül ennyi van ugyanis jelenleg, de ennél jóval többükre lenne szükség…

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére