18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Adhat telefon vonal

Támogassa  a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány egy telefonhívással!
(Az alábbi képre kattintva elérhető az adhatvonal.hu vonatkozó linkje)

Adhat telefonvonal link kép

 

2012 december 1-jétől Alapítványunkat is támogathatja az Adhat vonal segítségével a fenti képre kattintva.

Hívásonként 250 forinttal támogathatja vakvezető kutya kiképző programunkat.

Hívja bárhonnan a 13600-as számot, majd üsse be a 03-as kódot!

Köszönjük a segítségét!

Az Adhat vonal a Telekom vezetékes -és mobilhálózatából, valamint a Telenor és a Vodafone hálózatából hívható.

2012-ben 257 hívás érkezett a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány adományvonalára, ami összesen 56.024.- Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 3.095 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Vacak nevű, vakvezető kutya képzésben lévő kutyánk egészségügyi vizsgálatainak, azaz csípő- és könyök displasia röntgenjeinek és műtétjének a költségeit fedeztük a támogatásokból.

2012 évben összesen 12 vakvezető kutyát képeztünk ki, és kezdtük meg látássérült gazdáikkal együtt az átadó tanfolyamot. Ennek a 12 látássérült személynek a vakvezető kutya olyan életminőség változást eredményez az életében, amilyet semmilyen más, látássérültek számára kifejlesztett segédeszköz nem tud. A vakvezető kutyák nem csupán a biztonságos, önálló közlekedéshez segítik hozzá gazdájukat, hanem jó hatással vannak a lelki egészségükre és a társadalmi kapcsolataikra is. Sokak számára épp a vakvezető kutya az a segítség, amellyel újra képessé válnak a munkavállalásra, hogy aztán az általuk elvégzett munkával növeljék a társadalom teljesítőképességét, befizetett adójukkal pedig hozzájáruljanak a közös társadalmi feladatvállaláshoz. Ezt támasztja alá, hogy a 2012 évben vakvezető kutyával támogatott tizenkét látássérült személyből nyolcan már aktívak (öten dolgoznak, hárman tanulnak).

Tevékenységünk része a korábban általunk képzett vakvezető kutyák és gazdáik folyamatos utókövetése, támogatása is.

Negyven vakvezető kutyánk az ország alábbi településein teljesít szolgálatot: Miskolc, Onga, Nyékládháza, Vámosújfalu  (Borsod-Abaúj-Zemplén), Debrecen, Balmazújváros, Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar), Nyíregyháza, Nagyecsed (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Budapest, Verőce, Cegléd, Őrbottyán (Pest), Szeged, Szegvár (Csongrád), Győr, Nagylózs (Győr-Moson-Sopron), Székesfehérvár (Fejér), Eger, Verpelét, Tarnalelesz (Heves), Jászberény, Szolnok, Mezőtúr, Kisújszállás (Jász-Nagykun-Szolnok),  Kaposvár, Böhönye (Somogy), Bonyhád (Tolna), Baja, Bátya (Bács-Kiskun), Tatabánya (Komárom-Esztergom), Kisharsány (Baranya)

2013 május hónapban összesen 19 támogatói telefonhívást kaptunk. Az ebből befolyt 4.412.- Forint támogatásból munkakutya tápot vásároltunk vakvezető tanuló kutyáink számára. Az Adhat Vonal szerződése értelmében  225 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

2013 évben összesen 192 támogatói telefonhívást kaptunk. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege  41.342 Ft. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2997 Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből. A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Eper nevű, képzésben lévő kutyánk egészségügyi vizsgálatainak, azaz csípő- és könyök displasia röntgenjeinek és műtét költségeinek egy részét fedeztük a támogatásokból.

2014 évben összesen az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege  41.408Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2572Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből. A megkapott összeget (38.836Ft)  teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Jackie nevű, képzésben lévő kutyánk törvény által kötelezően előírt egészségügyi vizsgálatainak egy részét fedeztük a költségekből.

2015 évben összesen az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 100.930Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 6.851Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk, Süti nevű, képzésben lévő kutyánk törvény által kötelezően előírt orvosi szűréseire, ivartalanítására, szemvizsgálatára, egyéb orvosi költségeire használtuk fel.

2016 évben az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 177.227Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 9.380Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére nem használt fel ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében közhasznú működésünkre fordítottuk, egy már dolgozó, aktív vakvezető kutya sürgősségi állatorvosi ellátására, további vizsgálataira, valamint minőségi táp vásárlására használtuk fel.

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére