18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Alexa és vakvezető kutyája, Fahéj


Új párosunk, Alexa és Fahéj nemrég találtak egymásra. A dombóvári lány, nagyon aktív életet él, hegedül, lovagol, fut egyszóval egy igazi örökmozgó. Fahéj, aki szeretetteljes és élményekben gazdag környezetben nőtt fel önkéntes kölyöknevelő családjában, Alexa első vakvezető kutyája. A két fiatal hatalmas lelkesedéssel vágott neki a közös tanulásnak.

A képen egy fiatal lány áll a lécső tetején vakvezető kutyájával, aki egy sárga labrador.

Vértesi Alexa és Fahéj

Alexa nagy hévvel és odafigyeléssel vetette bele magát a kutyázásba, és Fahéj is legalább ilyen lendülettel és odaadással dolgozott az első naptól fogva. Alexa nagyon jól érzi Fahéj jelzéseit és követi a kutyát, aki minden rezdülését figyeli a gazdinak. Már most nagy összhangban, egymásra figyelve tudnak együtt dolgozni. A nagy közös megmérettetésig, a közlekedésbiztonsági vizsgáig még sokat kell tanulniuk, de nagyon jó úton járnak. A legfontosabb dolog pedig már meg van, hisz nagyon boldogok együtt!

Ezúton szeretnénk megköszönni Fahéj nevelőcsaládjának, Mihaji Sándornak és Nagy Andreának hogy áldozatos munkájukkal immár a harmadik kölyökkutyát nevelték fel Alapítványunknak, ezzel rengeteget segítve abban, hogy minél több látássérült embernek adhassunk vakvezető kutyát!

Ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

 • rÓZSAYNÉ- ERZSÉBET szerint:

  Kedves Alexa! kívánok hosszú és örömteli együttlétet Fahéj-al! SOK SIKERT AZ ÉLETBEN!Szeretettel köszöntelek!

 • Faitig Attiláné szerint:

  Drága Alexa! Szívből kívánom, hogy Fahéjban nem csak a segítő társadat de a legjobb és a leghűségesebb barátodat is megtaláld. Puszillak: Gyöngyi

 • gYÖNGYI szerint:

  Sok sikert és örömöt kívánok neked és Fahéjnak. Az én kislányom is látássérült és nagyon jól esik ilyen történeteket olvasni, minden jót kívánok.

 • Nagy Lajosné szerint:

  Drága Alexa! Gyönyörű nagylány lettél, kívánok sok sikert a továbbtanuláshoz, és jó egészséget.

 • Udvari Márton szerint:

  Kedves Alexa,

  az Önt visszautasító kollégiumok ellen jogi eljárást indíthat az Egyenlő Bánásmód Hatóság, vagy bíróság előtt, mert hátrányos megkülönböztetésnek minősül a cselekményük. Ha még nem tette meg, javaslom, hogy keresse meg az Egyenlő Bánásmód Hatóságot (06-1-795-2975, ebh@egyenlobanasmod.hu), ott biztosan felvilágosítják arról, hogy mit tehet pontosan.

 • Domjánné V. Andrea szerint:

  Szia! Az én lànyom pécsi kollégista, boldogan lenne szobatársad, kutyusostól.

 • Rigó Gabriella szerint:

  Szervusztok kedveseim!

  A kollégiumos cikknek köszönhetően jutottam e helyre.
  Jobban örültem volna egy kevésbé dühítő hírnek, bár van nekünk egy ex-táborvezetőnk, no meg volt már segítő kutyánk is stb. Mindenesetre csodásak vagytok
  együtt, csak bátran előre! Kedves Fahéj, nagyon helyes és öntudatos pofád van! Mindkettőtöknek sok
  pusszantás a távolból! Gabi néni
  Utóirat: Remélem, jövőre újra találkozunk a szokott helyen!

 • Kovács Kamilla szerint:

  Kedves Alexa!
  Elvileg a pécsi Szántó Kollégiumba bemehet a kutyával,és ott szokott kiadó szoba is lenni,ha más nem, élénk diák és szociális életének hála itt biztos vagyok benne,hogy valaki segíteni fog Önnek megtalálni,amit szeretne.Facebookon is fent van,Szántó Kollégium néven,vagy pedig érdeklődjön Kékesi Alexandránál(Mandarin).Ez a neve és a beceneve is Facebookon.
  Kívánom,hogy minél hamarabb megtalálja a számítását.
  Tisztelettel:Kovács Kamilla

 • Kovács Kamilla szerint:

  Jònapot kìvánok.Ennek nagyon örülök😊.


 • Szóljon hozzá!

  *

  Vissza az oldal tetejére