18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Apró labradorkölykök lepték el a Hajógyári-szigetet


A februári kölyöktalálkozón Winnipeg kölykei, azaz a P betűs alom is csatlakozott a „nagyobbacska” O betűs, valamint a lassan első szülinapjukat ünneplő M betűs kutyáinkhoz. A létszám és a korkülönbség miatt 3 csoportban gyakoroltak tanulóink. A bölcsis, és óvodás csoport mellett, a „nagyok” sikeresen teljesítettek minivizsgájukon.

Feltűnést keltettünk a Hajógyári-szigeten, hiszen nagy örömünkre sok kutyusunk eljött a havi kölyöktalálkozóra. A találkozó most is hatalmas futkározással, játékkal kezdődött. A kiskutyák és kölyöknevelőik megismerkedhettek egymással, és megkezdődött a gyakorlás, persze mindenkinek a saját korának való feladatokkal.

Az O és a P betűs alom játékosan tanult, az ő korukban most még csak az alapokat kell elsajátítani például, hogy felfigyeljenek a nevükre, vagy megismerkedjenek a pórázon való sétával. A foglalkozást Királyné Barkóczi Emese és Juhász Ildikó Nóra vezette. A kölykök már ilyen pici korban gyakorolják azt, hogy kérésre a kölyöknevelőjük bal lábához üljenek be.

Ebben a hónapban ünnepli első szülinapját az M betűs alom, így a találkozóra eljött Iris, a mamakutya. Müzli, Mágnes, Mese és testvéreik különböző feladatokat gyakoroltak kiképzőnkkel, Nyíriné Kovács Máriával. “Sokakban felmerül a kérdés, hogy akkor most húzni kell-e egy vakvezető kutyának, vagy sem, hisz azt láthatjuk hogy hámban húz. A válasz pedig az hogy hámban húz, de pórázon nem, ilyenkor a gazdáját követi és nincs más feladata, mint követni őt” – mondja kiképzőnk.

Azért dolgozunk, hogy a tanulókból vakvezető kutyák váljanak. Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!
1% adószámunk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekünk: http://bit.ly/2Fisu28

A találkozó végén egy játékos feladat várt kölyöknevelőinkre és a kutyusokra, aztán az M betűsök számot adtak eddigi tudásukról. Nagy örömünkre Mokkának és testvéreinek sikerült a minivizsgája, melyet egy éves kor körül szoktak elvégezni. Kölyöknevelőink, és tanulóink átvették oklevelüket.

Ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

 • MannTamád szerint:

  Hatalmas hratula

 • Hortobágyi Kálmánné szerint:

  Köszönöm levelüket. Nagyon jó volt olvasni a kutyus találkozóról, biztosan érdekes volt együtt a több kotosztály és bemutatták amit eddig tanultak. Mindig csodálom a nevelőket nagy türelmüket, amint tanítják a kutyákat amíg majd eljutnak a vizsgáig és segíthetnek egy rászorulonak a közlakadésben az utcán.
  További sok sikert kívánok.
  Üdvözlettel Hortobágyiné.


 • Szóljon hozzá!

  *

  Vissza az oldal tetejére