18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Ikon csínytevőből eminens tanulóvá vált


Ikon már egy bő hónapja gazdájával, Sándorral gyakorol. Március elején készítettünk egy videó interjút kiképzőjével, Nyíriné Kovács Máriával, amiből kiderül, hogyan vált Ikonból eminens tanuló. Ő a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola egyik büszkesége.

Ikon a sárga labrador az egyik budapesti metrómegállóban fekve várja a következő feladatot
Ikon csillogó szemekkel várja milyen feladatot kap

Ikon a kiképzésének felénél tartott március elején, amikor a videó elkészült. A gyönyörű sárga labrador a fejével (vagyis Ikon sajátosan az orrával) mutatja meg az ajtókat és a lift gombot. Ez azért fontos, hogy a későbbiekben stabilan meg tudja mutatni látássérült gazdájának a keresett objektumokat. „Ikon egy igazi eminens tanuló, imád mindent megmutatni, minden feladatot megcsinál, és ha elvégezte az adott feladatot, akkor ragyogó szemmel néz, hogy még mit csináljon” – mondta kiképzője, Nyíriné Kovács Mária, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársa.

A fáradt kutya a jó kutya

Ikon nagyon szeret feladatokat végrehajtani, és ez le is fárasztja őt, így lassan eltűntek, majd meg is szűntek kölyökkori csínytevései. „Ahogy a feladatok egyre nehezebbek lettek, a kölyökkori csínytevések elmaradtak. Komoly agymunka, hogy figyeljen a vezetésre, kikerülje az embereket, objektumot keressen, vagy járműre szálljon” – mondta Ikon kiképzője.

Ikon továbbra is nagyon játékos kutya maradt, és a mai napig sokat játszik, hiszen nem csak munkából áll az élete egy vakvezető kutyának. Erre nagy figyelmet fordítunk a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál.

Támogasd a vakvezető kutyák kiképzését adód 1%-ával!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Ossza meg másokkal is!


Szóljon hozzá!

*

Vissza az oldal tetejére