18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Kapitány

Kapitány egy kedves kis bohóc, alkalmazkodó kutya, érzékeny kis lelke van. Nagyon igényli az ember közelségét, a kiképzője bármit csinál otthon, azt nagy érdeklődéssel követi, mintha következő alkalommal már ő szeretné csinálni. Nagyon játékos kutya, ennek ellenére otthon nyugodt, szerethető kis társ. Reméljük, hogy majd ha révbe ér az élete, akkor egy látássérült ember társaként élheti hűséges szeretetben mindennapjait.

Kapitány hámban fekszik egy pléden

Kapitány

Hálásan köszönjük Dolonec Fruzsinának és párjának, hogy szeretettel és odaadással felnevelték Kapitányt és megalapozták azt a tudást, mely lehetővé teszi majd számára, hogy egyszer vakvezető kutya válhasson belőle.

Karma

Karma, alapítványunk tenyésszukájának leszármazottja aki külső és belső tulajdonságaiban is nagyon hasonlít mamájára. A csupaszív kölyökből, önkéntes kölyöknevelőink, Weiner Gizella majd Debnárné Méder Eszter lelkiismeretes munkájának köszönhetően gyönyörű, okos vakvezető tanuló vált, aki imádja az embereket és minden nap lelkesen gyakorol kiképzőjével. Egész biztos hogy leendő gazdijának esélye sem lesz szomorkodni mellette, rajongásával és múlhatatlan lelkesedésével rengeteg örömet fog csempészni közös életükbe.

Karma hámban ül egy kocsi mögött

Karma

Kávé

Újabb saját tenyésztésű kutya kezdte meg szeptemberben a kiképzést. Kávé a “K” – s alom nevelési programjának egyik tagja, kedves, bújós fekete szuka, amihez végtelen türelem és elegancia társult. Kiegyensúlyozott, finom, érzékeny kutya, aki rajong az emberekért, szívesen dolgozik vele együtt, szeretne nagyon megfelelni.Ezt a megfelelést már kölyökkorban alapozzuk meg, hisz alapítványunk hatalmas energiát fektet bele a nevelési programjába, melyben a kiskutya egy-másfél éves koráig közösen foglalkozunk úgy hogy jó esetben alkalmas legyen vakvezető munkára.

Kávé ül a fűben

Kávé

Köszönet a Mészáros családnak hogy otthont nyújtott Kávénak, s hogy odaadó munkájukkal megalapozták egy újabb vakvezető kutya kiképzést, segítve ezzel hogy újabb látássérült ember tudjon kutyával közlekedni. 

Kürtös

Kürtös a K-betűs saját tenyésztésű almunk egyetlen sárga kan labradorja. Nagy termetű, impozáns kutya ő, akinek kerek fejecskéje és bölcs tekintete egy igazán érző szívű kutyát takar. Csupa jó tulajdonsággal bír: könnyen kezelhető és simulékony, a gazdinak megfelelni akaró személyisége van, ami a kiképzésénél és későbbi hivatásánál is előnyévé válik. Falattal és kedves szóval is motiválható, lelkesen veti bele magát a tanulmányaiba. Kürtös mindenkivel remekül kijön, szereti az embereket, a kutyákat és otthon is udvariasan viselkedik, tudja mikor legyen aktív és mikor pihenjen. Szeretetreméltó természete és gazdi központúsága nagy ajándék lesz annak a látássérült embertásunknak, aki társává fogadhatja majd őt a jövőben.

Kürtös lihegő arcképe

Kürtös

Hálásan köszönjük a Speier családnak, hogy szerető otthont nyújtottak Kürtösnek és felnevelték őt, megismertetve vele az őt körülvevő világot, ezzel megalapozva Kürtös vakvezető kutyává válását.

Kappa

Kappa a saját tenyésztési programunkból származó megtermett fekete kan labrador, akit nevelőcsaládja találóan KapPapának becézett. Mérhetetlen kedvességgel és bölcsességgel szemléli a világot, a hirtelenség távol áll tőle. Rendkívül érzékeny és ragaszkodó. Mind az emberekkel, mind a társállatokkal jó viszonyt ápol. A kiképzője családjába egy szempillantás alatt beilleszkedett és gyorsan nagy kedvenccé vált. Örömmel dolgozik, megbízhatóan alkalmazza a már megtanultakat.

Kappa a fűben fekszik

Kappa

Köszönjük kölyöknevelőinek: Kunert Tittinek és a Sápi családnak azt a rengeteg energiát és szeretetet, amit ennek a nagy mackónak a felnevelésébe belefektettek.

 

Bebe

Bebe egy nagyon okos, kedves kis bohóc, aki igazi kis duracell nyuszi módjára veti magát bele mind a munkába, mind a játékba, ha arról van szó. Gyorsan tanul, alkalmazkodik és aranyos, kedves kisugárzásával mindenki arcára mosolyt csal, hízelgős kis kutyatanonc, akin napról napra látni a fejlődést és öröm vele dolgozni és együtt élni is, szuper kis társa lesz pár hónap múlva egy rászoruló személynek, csak kiképzőjének lesz tőle nehéz megválni.

Bebe a sárga labrador vakvezető hámban fekszik a kövön

Bebe

 

Grafit

Grafit kölyökként egy szlovákiai tenyészetből érkezett majd egy éves koráig egyik nagyon kedves önkéntesünknél, Bűdi Istvánnál sajátította el a helyes viselkedés alapjait. Egy éves korában hatalmas energiával kezdett a vakvezető technikák elsajátításába. Ez a lelkes hozzáállása azóta is töretlen, imád tréningezni fáradhatatlanul gyakorol kiképzőjével nap mint nap. Sohasem fárad el, hiába a sok gyakorlás, a nap végi játékba ugyanazzal a lelkesedéssel veti bele magát mint a nap elején. Ez a hatalmas energia és életöröm biztosan átragad majd leendő gazdijára is. Így nem csak a biztonságos közlekedésben de a nehéz időszakok átvészelésében is nagy segítséget fog nyújtani.

Grafit a fekete labrador ül egy kivágott fa tönkjén

Grafit

Kiwi
 

Kiwi a saját tenyésztési programunkból származik, tavaly áprilisban látta meg a napvilágot kilenc testvérével együtt. Közepes méretű, bájos, sárga labrador kislány, aki mindig tettre kész, figyelmes és szeret az ember társaságában lenni. Könnyen kezelhető, simulékony, ugyanakkor jól motiválható kutya, a labradorok minden előnyös tulajdonságával. Vakvezetőkutya kiképzője mellett megkezdte tanulmányait, hogy a jövőben egy látássérült embertársunk mindennapjait aranyozza be kedvességével és segítőkészségével.

Kiwi portréképe látható, sárga színe van és sárga baráthegyis kendőt visel

Kiwi

Hálásan köszönjük kölyöknevelőinek, Répás Edónak és Tiringer Csabának, hogy időt, energiát nem sajnálva megalapozták Kiwi vakvezető kutyává válásának útját.

Körte
 

Körte a gyönyörű sárga labrador a tenyésztési programunkból származó igazi hölgy, akinek finom, érzékeny, kedves minden mozdulata. Mindezekre a tulajdonságokra nagy szükség is lesz majd, amikor látássérült gazdájával fog kommunikálni. Imád tanulni, lelkes, városban magabiztosan közlekedik, ami annak köszönhető, hogy ingergazdag környezetben nevelkedett. Már kölyökkorában megismerkedhetett számos olyan dologgal (tömegközlekedés, forgalmas helyek, bevásárlóközpontok), amellyel későbbi vakvezető munkája során találkozhat majd.

Körte hámban ül egy bevásárlóközpont előtt

Körte

Köszönjük kölyöknevelőjének, Birkás Ágnesnek, hogy otthont adott Körtének, és minden lehetőséget megnyitva előtte egy komoly, érett kutya érkezett vissza hozzánk tőle. 

Kontra
 
Kontra a K-betűs testvérek közül az egyik fekete kan labrador. Nagyon nyugodt, jó természetű kutya, gyorsan alkalmazkodik minden helyzethez, vágyik megfelelni, ragaszkodó, hűséges nagy maci, baba lélekkel. Szereti a hasát, mindene a botozás, de ha arról van szó, szereti fitogtatni a már megtanult dolgokat is. Kiképzője szívébe hamar belopta magát kedves természetével, így bízunk benne, hogy a látássérült gazdájával is hamar egymásra fognak majd találni mind lélekben, mind összeszokásban a közlekedésben.
 
Kontra a fekete labrador fekszik a fűben

Kontra

 

Kölyöknevelőinek, Török Szilviának és férjének Péternek köszönjük mindazt a sok törődést és szeretetet, amit tőlük kapott élete első évében Kontra.

Géniusz

Géniusz Solymáron nevelkedett egy kertes családi házban, a Meiszter család gondoskodásában. A kölyökkel kiemelkedően a 14 éves Meiszter Bogi foglalkozott, korát meghazudtolva éretten kezelte a kutyát. Géniusz egy a termete ellenére puha, finom érzékeny kutya, aki szívesen csinálja az alapozó feladatokat, és próbál mindenben megfelelni az elvárásoknak. Kutyákkal és társállatokkal is kifinomultan bánik, rajong az emberekért, vágyik a szeretetre és a törődésre.

Géniusz láb mellett ül

Géniusz

Köszönet a Meiszter családnak, hogy otthon adott Géniusznak, és gondoskodó nevelésükkel lehetőséget nyitottak hogy ismét egy remek segítőtársat képezhessünk látássérült embertársaink számára.

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére