18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Pezsgő

Pezsgő a  saját tenyészetünk P- betűs almának utolsó tagja is kiképzésbe került. Közepes termetű, csupa izom, sportos alkat, aki mindig aktív, figyelmes és  határtalanul ragaszkodik a gazdájához, bármerre is menne, Pezsgő követi őt. Feladat orientált kutya, szívesen és gyorsan tanul, a tanultakat nem felejti és azonnal alkalmazza is. Nincs előtte akadály, bármire fel tud menni, és ha valamit nem ért, addig próbálja, míg az a gazdinak megfelelően van végrehajtva. Nagyon jól szocializált kutya, aki sokat látott a nagyvilágból a kölyöknevelője mellett, így könnyedén tudott beilleszkedni élete egyik fontos szakaszába, a kiképzésbe.

Pezsgő

Pezsgő

Köszönet illeti Végh Esztert, hogy otthont biztosított Pezsgő számára és a kölyöknevelési időszak alatt felkészítette őt a nagybetűs életre, ezzel is segítve munkánkat, hogy Pezsgő is egy látássérült ember életét élhetőbbé tegye! 

Rizling

Rizling az R-es csapat egyik tagja, aki a saját tenyésztési programunkon belül látta meg a napvilágot. Világos bundája és nagy buci feje egy jegesmacira emlékeztet. Gyermeki optimizmussal fordul a világ felé, mindenre nyitott, mindennek örül, és mindent nagyon szeretne csinálni. Bármilyen programról is legyen szó, ő boldogan csatlakozik kiképzőjéhez és ugyanilyen örömmel játszik fajtársaival is. Kedves és simulékony természetének és hatalmas megfelelni akarásának köszönhetően egyszer kiváló vakvezető kutya válhat majd belőle.

Rizling

Rizling

Hálásan köszönjük Sápi Andreának és családjának, hogy tapasztalt kölyöknevelőként egy újabb kiskutyának alapozták meg segítőkutya hivatását, hogy később egy látássérült embertársunk legfőbb támasza lehessen.

Olivér

Olivér az alapítvány tenyésztési programjában született, közepes termetű, világos színű labrador kan. Játékos, vidám természetű, mindig az ember közelében szeret lenni, kifejezetten jó kedvvel végzi a feladatokat és örömmel tölti el, ha jól sikerül a közös munka. Érzékeny, finom lelkű kutya, ugyanakkor elég magabiztos, hogy a kiképzése végére jó vakvezető kutya váljon belőle. 

Olivér

Olivér

Köszönjük Kreszta Zsuzsannának és családjának, hogy odaadó munkájukkal lehetővé tették, hogy Olivér is hű segítője legyen majd egy látássérült embernek. 

Ostya

Ostya egy nagyon aktív, tettre kész, kíváncsi labrador lányka az O betűs saját tenyésztésű almunkból. Mély vörös színű bundája és csillogó érdeklődő tekintete egy mindig csóváló boldog kutyát rejt. Ostya imád tanulni, szereti, ha csak vele foglalkoznak és jutalomfalatért a csillagokat is lehozná az égről. Szuperül teljesít a különböző ügyességi feladatoknál, nincs olyan kihívás, amit ne tudna megcsinálni és örömmel mutogatja is ezt másoknak. Nagy segítsége és hű társa lesz a mindennapokban egy látássérült embertársunknak.

Ostya

Ostya

Hálásan köszönjük Kovács Krisztának, hogy biztosította Ostya számára a felhőtlen és boldog kölyökkort, ezzel megalapozva mindazt a tudást, amire már építkezhetünk, hogy Ostyából is vakvezető kutya váljon.

Okker

Alapítványunk tenyész programjának keretei között látta meg a napvilágot ez az apró sárga labrador szuka. A nyugati határ mellett nevelkedett egy tapasztalt nevelőcsalád szerető gondoskodásában. Rendkívül békés és kiegyensúlyozott kutya, aki szívesen működik együtt gazdájával és mint a szivacs szívja magába a tudást. Végtelen türelemmel viszonyul mind fajtársaihoz, mind az őt szeretgető emberekhez. Segítő munkájával hamarosan egy rászoruló embertársunk mindennapjait fogja bearanyozni. 

Okker

Okker

Köszönjük Magyarics Szilviának és családjának, hogy békében és szeretetben felnevelték őt és a kiképzés alatt is aktívan segítik fejlődését.

Ózon

Ózon egy hihetetlen kedves, puha, bújós labrador kan, aki a saját tenyészetünkből került a nevelő programunkban, hogy a megfelelő szocializáció után alkalmas legyen a kiképzésre. Könnyen alkalmazkodik, szivesen dolgozik együtt kiképzőjével, mindenben meg akar neki felelni. Idegen kutyákkal, más állatokkal barátságos, tisztelettudó, emberekkel barátságos, sőt, imádja ha simogatják őt, ilyenkor szinte cicává válik. Nagy termete, hosszú lábai, nagy fülei különleges külsőt kölcsönözve teszik őt elegáns kutyává, aki egyszerűen rajong az emberért. Kiképzése decemberben megkezdődött, s hamarosan hámban fogja a vakvezetés alapjait elsajátítani.

Ózon

Ózon

Hálásak vagyunk Ózon nevelőgazdájának Csepreghy Annának, hogy otthont adott a kutyának s törődő önkéntes munkájával felkészítette őt a nagybetűs életre, s így lehetőséget adott egy újabb vakvezető kutya kiképzésére. 

Orion

Orion az Alapítványunknál született O betűs alom szélvésze. A közepes termetű, sárga kan tele van élettel. Mindent és mindenkit szeret és mindig mindenre kíváncsi. A munkájában lelkes és együttműködő. Az esze vág, mint a borotva. A lakásban, boltokban kifogástalanul viselkedik. Kiképzője családjába gyorsan beilleszkedett.

Orion

Orion

Hálásak vagyunk Kiss Viktóriának és Kiss Tamásnak, hogy szeretetteljes kölyökkort biztosítottak Orionnak és rengeteget dolgoztak azon, hogy jól szocializált, kiegyensúlyozott kutyaként kezdhesse meg tanulmányait.

Parfé

Parfé a saját tenyésztésünkből született  impozáns labrador kan, aki nagy reménysége az Alapítványnak, hisz mindkét szülője vakvezető kutyaiskolák tenyészetéből származik. Felettébb nyugodt, higgadt természetű, jó képességű kutya. Együttműködő, imád tanulni, bármikor kapható egy kis feladatozásra. Lakásban kiválóan viselkedik, emberekhez finoman, tisztelettudóan közeledik. Parfé Pécsett töltötte a kölyökkorát a nevelőcsaládjánál, ahol kellő alapozást kapott, hogy a vakvezető kiképzése megkezdődhessen. Magabiztos, céltudatos kutya, ugyanakkor nagyon szeretne megfelelni gazdájának, igyekszik minden feladatot addig próbálni, míg azt sikerül teljesítenie,s amit már megtanul, azt stabilan tudja is. 
 
Parfé

Parfé

 

Köszönet Parfé felneveléséért Vucseta Mártának és Pusztai Csabának, hogy önzetlen munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy csepp kutyából egy jól szocializált, magabiztos kutya váljon, lehetőséget nyújtva egy újabb vakvezető kutya kiképzésére.

Prizma

Prizma a saját tenyésztési programunknak köszönhetően látta meg a napvilágot, a szülei vakvezető vonalas kutyák, így nagy reményeket fűzünk hozzá és a testvéreihez is. Különleges kisugárzású, méltóságteljes sárga labrador ő, akinek legalább olyan hatalmas a szíve, mint a termete. Végtelenül kedves és nyugodt kutya, aki boldogan, lobogó fülekkel vesz részt minden közös tevékenységben a kiképzőjével, számára csak az a fontos, hogy az emberrel lehessen. Nagyon szerencsés lesz az a látássérült embertársunk, akinek a lépteire ő fog vigyázni, biztosak vagyunk benne, hogy rá mindig lehet majd számítani.

Prizma

Prizma

Köszönjük szépen Speier Sárának és családjának, akik immár a második fantasztikus kutyát nevelik fel alapítványunknak, hogy önkéntes kölyöknevelőkként hozzájárultak ahhoz, hogy Prizmából is vakvezető kutya legyen.

Lana

Lana 10 hónapos korában került alapítványunkhoz mentett kutyusként. Eleinte kétséges volt alkalmassága a nagy feladatra. Hiperaktív, koncentrációra alig képes, kissé tolakodó természete nem sok jót ígért. Az idő előrehaladtával azonban hihetetlen munkabírása, töretlen lelkesedése, végtelen ragaszkodása és emberszeretete meggyőzte kiképzőjét arról, hogy Ő is képes lehet magas színvonalon segíteni egy látássérült embernek. A kiképzésben együtt töltött idő alatt számos egyéb jó tulajdonságára is fény derült. Kiváló problémamegoldó képessége, nagyon gyors felfogása és tanulékonysága sokszor elkápráztatta oktatóját. Persze még vannak gyenge pontjai amiken dolgozni kell, de a vele töltött idő minden pillanata nagyszerű élmény mert az életöröm ami belőle sugárzik újra és újra mosolyt csal mindenki arcára aki kapcsolatba kerül vele. 

Lana

Lana

Piszke

Piszke januárban kezdte meg tanulmányait kutya iskolánkban. A kölyökként rendkívül eleven kislány, mára komoly fiatal hölggyé cseperedett. Pár nap után kiderült, hogy a bájos külső mögött, alaptermészetében továbbra is fellelhető az önfejűség, az akaratosság a hisztire való hajlam ám ahogy halad a képzésben ezek lassan átalakulnak magabiztossággá és átlagon felüli problémamegoldó képességgé. A feladatok végrehajtására könnyen motiválható, ha hibázik elvárja hogy elmagyarázzák neki a probléma okát mert a fegyelmezést nehezen tűri, megmakacsolja magát. A vele való munka ezért néha kihívásokkal teli de soha sem unalmas. Képzése befejeztével, okos magabiztos segítőtársa lesz egy látássérült embernek aki teljes nyugalommal rábízhatja majd magát a közlekedésben.

Piszke

Piszke

Nagyon hálásak vagyunk kölyöknevelőjének, Siklósi Petrának, a rengeteg energiáért amit Piszke nevelésébe fektetett. 

 

Noé

Noé egy igazi óriás bébi. Hatalmas termete egy kicsi plüsskutya lelkét öleli magába. Kedves, megfelelnivágyó kis tündérbogyó. Kölykös bája mindenkit magával ragad, mindenki magának akarná a kutyás ismerősök közül. A munkában kiválóan teljesít, gyorsan megérti, összeteszi a feladatokat, remek kutyatársa lesz majd egyszer a végső gazdijának.

Noé

Noé

Köszönjük Debnár Eszternek, Noé kölyöknevelőjének, hogy odaadó szeretetével és törődésével felnevelte Őt, hogy egy látássérült ember hű társa lehessen.

 

Pixel
 

Pixel egy igazi trükkmester, aki rettenetesen feladatorientált, szereti produkálni magát, élvezi, ha bohóckodhat és mosolyt csalhat a körülötte lévők arcára. Kedves, megfelelnivágyó, szép lelkű kutya, nagyszerű társ lesz, csak megválni lesz tőle nehéz.

Pixel

Pixel

Köszönjük Gáspár Annának, hogy ilyen csodás kutyát nevelt.
 

Oktáv

Az “O” betűs alom mackója. Nagy termetéhez egy végtelenül nyugodt, kedves természet társul. Munkájában is ez a béke és odafigyelés köszön vissza. Az új dolgokat szereti megfigyelni, átgondolni és csak ezek után alkalmazza, akkor viszont stabilan, megbízhatóan. Szereti a pocakját, így könnyű motiválni. Mind fajtársaival, mind más állatokkal jó viszonyt ápol. Mindene a gazdi. Imád a közelben lenni, legszívesebben az ágya mellett is alszik. Igazi segítőkutya alkat.

Oktáv

Oktáv

Köszönjük Fazekas Edinának és családjának, hogy rendkívül következetes munkával felnevelték Oktávot, biztosítva számára a stabil hátteret, hogy magabiztos, érdeklődő növendék válhasson belőle.
 

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére