18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Kapitány

Kapitány egy kedves kis bohóc, alkalmazkodó kutya, érzékeny kis lelke van. Nagyon igényli az ember közelségét, a kiképzője bármit csinál otthon, azt nagy érdeklődéssel követi, mintha következő alkalommal már ő szeretné csinálni. Nagyon játékos kutya, ennek ellenére otthon nyugodt, szerethető kis társ. Reméljük, hogy majd ha révbe ér az élete, akkor egy látássérült ember társaként élheti hűséges szeretetben mindennapjait.

Kapitány hámban fekszik egy pléden

Kapitány

Hálásan köszönjük Dolonec Fruzsinának és párjának, hogy szeretettel és odaadással felnevelték Kapitányt és megalapozták azt a tudást, mely lehetővé teszi majd számára, hogy egyszer vakvezető kutya válhasson belőle.

Kávé

Újabb saját tenyésztésű kutya kezdte meg szeptemberben a kiképzést. Kávé a “K” – s alom nevelési programjának egyik tagja, kedves, bújós fekete szuka, amihez végtelen türelem és elegancia társult. Kiegyensúlyozott, finom, érzékeny kutya, aki rajong az emberekért, szívesen dolgozik vele együtt, szeretne nagyon megfelelni.Ezt a megfelelést már kölyökkorban alapozzuk meg, hisz alapítványunk hatalmas energiát fektet bele a nevelési programjába, melyben a kiskutya egy-másfél éves koráig közösen foglalkozunk úgy hogy jó esetben alkalmas legyen vakvezető munkára.

Kávé ül a fűben

Kávé

Köszönet a Mészáros családnak hogy otthont nyújtott Kávénak, s hogy odaadó munkájukkal megalapozták egy újabb vakvezető kutya kiképzést, segítve ezzel hogy újabb látássérült ember tudjon kutyával közlekedni. 

 

Kappa

Kappa a saját tenyésztési programunkból származó megtermett fekete kan labrador, akit nevelőcsaládja találóan KapPapának becézett. Mérhetetlen kedvességgel és bölcsességgel szemléli a világot, a hirtelenség távol áll tőle. Rendkívül érzékeny és ragaszkodó. Mind az emberekkel, mind a társállatokkal jó viszonyt ápol. A kiképzője családjába egy szempillantás alatt beilleszkedett és gyorsan nagy kedvenccé vált. Örömmel dolgozik, megbízhatóan alkalmazza a már megtanultakat.

Kappa a fűben fekszik

Kappa

Köszönjük kölyöknevelőinek: Kunert Tittinek és a Sápi családnak azt a rengeteg energiát és szeretetet, amit ennek a nagy mackónak a felnevelésébe belefektettek.

 

Bebe

Bebe egy nagyon okos, kedves kis bohóc, aki igazi kis duracell nyuszi módjára veti magát bele mind a munkába, mind a játékba, ha arról van szó. Gyorsan tanul, alkalmazkodik és aranyos, kedves kisugárzásával mindenki arcára mosolyt csal, hízelgős kis kutyatanonc, akin napról napra látni a fejlődést és öröm vele dolgozni és együtt élni is, szuper kis társa lesz pár hónap múlva egy rászoruló személynek, csak kiképzőjének lesz tőle nehéz megválni.

Bebe a sárga labrador vakvezető hámban fekszik a kövön

Bebe

 
 
Kontra
 
Kontra a K-betűs testvérek közül az egyik fekete kan labrador. Nagyon nyugodt, jó természetű kutya, gyorsan alkalmazkodik minden helyzethez, vágyik megfelelni, ragaszkodó, hűséges nagy maci, baba lélekkel. Szereti a hasát, mindene a botozás, de ha arról van szó, szereti fitogtatni a már megtanult dolgokat is. Kiképzője szívébe hamar belopta magát kedves természetével, így bízunk benne, hogy a látássérült gazdájával is hamar egymásra fognak majd találni mind lélekben, mind összeszokásban a közlekedésben.
 
Kontra a fekete labrador fekszik a fűben

Kontra

 

Kölyöknevelőinek, Török Szilviának és férjének Péternek köszönjük mindazt a sok törődést és szeretetet, amit tőlük kapott élete első évében Kontra.

Géniusz

Géniusz Solymáron nevelkedett egy kertes családi házban, a Meiszter család gondoskodásában. A kölyökkel kiemelkedően a 14 éves Meiszter Bogi foglalkozott, korát meghazudtolva éretten kezelte a kutyát. Géniusz egy a termete ellenére puha, finom érzékeny kutya, aki szívesen csinálja az alapozó feladatokat, és próbál mindenben megfelelni az elvárásoknak. Kutyákkal és társállatokkal is kifinomultan bánik, rajong az emberekért, vágyik a szeretetre és a törődésre.

Géniusz láb mellett ül

Géniusz

Köszönet a Meiszter családnak, hogy otthon adott Géniusznak, és gondoskodó nevelésükkel lehetőséget nyitottak hogy ismét egy remek segítőtársat képezhessünk látássérült embertársaink számára.

Alma

Alma egy nagyon kedves és érdeklődő, fiatal lány labrador retriever. Nagyon szereti az embereket, nyitott, barátságos jelleme, kedves kisugárzása van. Szívesen vesz részt mindenben, boldog, ha a kiképzőjével együttműködhet és ő is részese lehet a mindennapi tevékenységeknek. Mint minden labrador, jutalomfalattal jól motiválható és lelkesen próbálja elsajátítani az új tanulmányait. Szereti minden négylábú társát, imád játszani, apportírozni és úszni. Leendő látássérült gazdája egy tettre kész, csupa szív társat kaphat az ő személyében maga mellé.

Alma

Alma

Köszönjük Maróthy Miklósnak, hogy önkéntes kölyöknevelőként, Almát immár ötödik neveltjeként legjobb tudása és tapasztalata alapján felnevelte nekünk.  

Artúr

Artúr decemberben kezdte meg vakvezető tanulmányait Miskolcon. A most még nyakigláb, izgága kamasz minden nap hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a munkába. Kifogyhatatlan energiával gyakorol kiképzője oldalán, bár a nap fénypontját még mindig a közös játékkal töltött órák jelentik számára. Érzékeny, mindenre nyitott személyisége biztos alapot nyújt ahhoz, hogy néhány hónap múlva teljes odaadással és a képzés alatt elsajátított technikák segítségével, nagyszerű társa legyen egy látássérült embernek.

Artúr

Artúr

Nagyon sokat köszönhetünk tapasztalt kölyöknevelőnknek Szűcs Marikának aki áldozatos munkájával az apró szőrgombócból egy okos, jól nevelt, kiegyensúlyozott kutyust nevelt, akivel már most minden eltöltött pillanat rengeteg örömöt okoz. Köszönjük!

Mokka

Mokka alapítványunk saját tenyésztési programjának újabb tagja, egy igazi tűzről pattant labrador szuka. Mindig figyelmes, együttműködő kutya, aki hatalmas lelkesedéssel vágott bele a kiképzésbe. Egy pillanat alatt vált át a játékból a munkába, ami számára nem feladat, hanem szórakozás annyira élvezi ha tanulás vár rá. Köszönettel tartozunk Mokka felneveléséért Vadász-Török Szilviának és Vadász Péternek, akik odaadó és lelkes munkájukkal, rátermett, feladat érett, stabil alapokkal rendelkező kamaszt adtak át kiképzésre, megkönnyítve ezzel munkánkat, hogy Mokka is egy látássérült embernek segítő társává válhasson. 

Mokka vakvezető kutya hámban áll a fűben

Mokka

Müzli

Müzli az M-betűs saját tenyésztésű almunk egy sárga kislány labradorja. Minden külső és belső tulajdonsága adott ahhoz, hogy egy kiváló vakvezető kutya váljon majd belőle. Arányos testalkatú, mozgékony, simulékony kutya, a belső tulajdonságaiban meg pont olyan édes, mint ahogy az a nevéből sejthető. Eminens tanuló, aki nagyon szeret minden olyan tevékenységet, melyet a kiképzőjével végezhet. Hálásan köszönjük Sápi Rékának és családjának, hogy immáron sokadik neveltjükként Müzlinek is biztosították a tartalmas és boldog gyermekkort, megalapozva ezzel későbbi hivatását. 

Müzli vakvezető kutya hámban áll a fűben

Müzli

Milka

Az M-es alom legkisebb tagja Milka, aki egy fekete kislány labradorunk. Aprócska méretét tettrekészséggel kompenzálja, ő az a kutya, aki mindig mindenben részt szeretne venni és aki mindig tudni véli a megoldást. Nagyon jól szocializált, kedves és bátor kiskutya, aki mindenhol megállja a helyét. Szereti mikor kiképzője csak vele foglalkozik, lelkesen tanul és igyekszik mindenben megfelelni. Köszönjük Palágyi Petrának, hogy tapasztalt kölyöknevelőként Milkát is felnevelte alapítványunknak, ezzel lehetővé téve, hogy a jövőben egy látássérült embertársunk lépteit vigyázza ez a csodás kutya.

Milka vakvezető hámban ül a fűben

Milka

Márvány

Márványt idén februárban kaptuk meg kölyöknevelőjétől. Mivel a közelben laknak, rendszeresen tudtunk személyesen találkozni és figyelemmel tudtuk követni fejlődésüket. Ilyen előzmények után viszonylag könnyen és gyorsan ment az átállás, a kutyus hamar beilleszkedett az iskola napi rutinjába. Nyugodt alaptermészetével, érdeklődő, lelkes hozzáállásával megkönnyíti kiképzője munkáját s mivel gyorsan halad tanulmányaiban több idejük marad az önfeledt játékra, amit mindketten nagyon élveznek. Márvány újra bebizonyította hogy kölyöknevelőink milyen nagyszerűen végzik önként vállalt feladatukat, hiszen Bikki Tímea szeretete és önzetlen munkája kellett ahhoz, hogy ilyen kiegyensúlyozott és jól formálható tanulóval gazdagodjon iskolánk. Köszönjük!

Márvány ül a fűben

Márvány

Mese

Mese az M-es almunk királykisasszonya. Rendkívül érzékeny, kedves sárga labrador szuka, akinek nem könnyű elnyerni a bizalmát. Azonban akit megajándékoz vele, ahhoz ragaszkodik és vigyázza lépteit. Az új feladatok iránt nyitott és érdeklődő, ilyenkor érzi igazán elemében magát. Mivel nagyvárosban nőtt fel a városi közlekedés a kisujjában van, magabiztosan viselkedik nagyforgalmú utak, hangos járművek közelében is.  Köszönjük Windisch Anikónak és Végvári Károlynak, hogy ilyen ingergazdag és boldog gyermekkort biztosítottak neki és igazi családtagként szeretik őt.

Mese ül a kertben

Mese

Latte

Latte az örök optimista. Ez az apró sárga labrador szuka mindenben képes megtalálni a jót. Vidám természetével igazi ajándék a vele élők számára, hiszen mellette lehetetlen szomorkodni. Bármikor lelkesen veti bele magát mindenbe, legyen az munka vagy egy jó kis játék a haverokkal. Vagánysága a munkájában is megmutatkozik, váratlan megoldásaival kápráztatja el rendszeresen kiképzőjét. Ezt a kedves optimizmust nevelőszüleitől  Dr. Rabné Váradi Szonjától és Dr. Rab Lászlótól kapta ajándékba, akiknek nem győzünk elég hálásak lenni, hogy Tinnyót felnevelték nekünk.
 
 
Latte ül az erdőben

Latte

 

Mágnes

Mágnes harmadikként érkezett márciusban kiképzőjéhez. Picit aggódtunk, hogyan fog a két jóval termetesebb (Artúr és Márvány) nagyfiú közé beilleszkedni, de hamar elillant aggodalmunk. Olyan magabiztosságot, önbizalmat sugárzott magából ez a finom vonású, karcsú kiskutya amin nem csak a társai de a kiképzője is meglepődött. Rendkívül okos, nagyon gyorsan megért minden feladatot, így nem is csoda hogy pillanatok alatt felzárkózott osztálytársaihoz. De nem csak a tanulásban, a játékos birkózásban és futásgyorsaságban is felveszi a versenyt  nagyobb termetű osztálytársaival. Kiegyensúlyozottságával, életvidámságával, önbizalmával és végtelen emberszeretetével nagyszerű társa lesz leendő gazdijának. Nagyon köszönjük kölyöknevelőinek a Mocsáry családnak hogy ilyen nagyszerű munkát végeztek!

Mágnes ül egy ház udvarán

Mágnes

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére