18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Kapitány

Kapitány egy kedves kis bohóc, alkalmazkodó kutya, érzékeny kis lelke van. Nagyon igényli az ember közelségét, a kiképzője bármit csinál otthon, azt nagy érdeklődéssel követi, mintha következő alkalommal már ő szeretné csinálni. Nagyon játékos kutya, ennek ellenére otthon nyugodt, szerethető kis társ. Reméljük, hogy majd ha révbe ér az élete, akkor egy látássérült ember társaként élheti hűséges szeretetben mindennapjait.

Kapitány hámban fekszik egy pléden

Kapitány

Hálásan köszönjük Dolonec Fruzsinának és párjának, hogy szeretettel és odaadással felnevelték Kapitányt és megalapozták azt a tudást, mely lehetővé teszi majd számára, hogy egyszer vakvezető kutya válhasson belőle.

Kávé

Újabb saját tenyésztésű kutya kezdte meg szeptemberben a kiképzést. Kávé a “K” – s alom nevelési programjának egyik tagja, kedves, bújós fekete szuka, amihez végtelen türelem és elegancia társult. Kiegyensúlyozott, finom, érzékeny kutya, aki rajong az emberekért, szívesen dolgozik vele együtt, szeretne nagyon megfelelni.Ezt a megfelelést már kölyökkorban alapozzuk meg, hisz alapítványunk hatalmas energiát fektet bele a nevelési programjába, melyben a kiskutya egy-másfél éves koráig közösen foglalkozunk úgy hogy jó esetben alkalmas legyen vakvezető munkára.

Kávé ül a fűben

Kávé

Köszönet a Mészáros családnak hogy otthont nyújtott Kávénak, s hogy odaadó munkájukkal megalapozták egy újabb vakvezető kutya kiképzést, segítve ezzel hogy újabb látássérült ember tudjon kutyával közlekedni. 

Kürtös

Kürtös a K-betűs saját tenyésztésű almunk egyetlen sárga kan labradorja. Nagy termetű, impozáns kutya ő, akinek kerek fejecskéje és bölcs tekintete egy igazán érző szívű kutyát takar. Csupa jó tulajdonsággal bír: könnyen kezelhető és simulékony, a gazdinak megfelelni akaró személyisége van, ami a kiképzésénél és későbbi hivatásánál is előnyévé válik. Falattal és kedves szóval is motiválható, lelkesen veti bele magát a tanulmányaiba. Kürtös mindenkivel remekül kijön, szereti az embereket, a kutyákat és otthon is udvariasan viselkedik, tudja mikor legyen aktív és mikor pihenjen. Szeretetreméltó természete és gazdi központúsága nagy ajándék lesz annak a látássérült embertásunknak, aki társává fogadhatja majd őt a jövőben.

Kürtös lihegő arcképe

Kürtös

Hálásan köszönjük a Speier családnak, hogy szerető otthont nyújtottak Kürtösnek és felnevelték őt, megismertetve vele az őt körülvevő világot, ezzel megalapozva Kürtös vakvezető kutyává válását.

Kappa

Kappa a saját tenyésztési programunkból származó megtermett fekete kan labrador, akit nevelőcsaládja találóan KapPapának becézett. Mérhetetlen kedvességgel és bölcsességgel szemléli a világot, a hirtelenség távol áll tőle. Rendkívül érzékeny és ragaszkodó. Mind az emberekkel, mind a társállatokkal jó viszonyt ápol. A kiképzője családjába egy szempillantás alatt beilleszkedett és gyorsan nagy kedvenccé vált. Örömmel dolgozik, megbízhatóan alkalmazza a már megtanultakat.

Kappa a fűben fekszik

Kappa

Köszönjük kölyöknevelőinek: Kunert Tittinek és a Sápi családnak azt a rengeteg energiát és szeretetet, amit ennek a nagy mackónak a felnevelésébe belefektettek.

Bebe

Bebe egy nagyon okos, kedves kis bohóc, aki igazi kis duracell nyuszi módjára veti magát bele mind a munkába, mind a játékba, ha arról van szó. Gyorsan tanul, alkalmazkodik és aranyos, kedves kisugárzásával mindenki arcára mosolyt csal, hízelgős kis kutyatanonc, akin napról napra látni a fejlődést és öröm vele dolgozni és együtt élni is, szuper kis társa lesz pár hónap múlva egy rászoruló személynek, csak kiképzőjének lesz tőle nehéz megválni.

Bebe a sárga labrador vakvezető hámban fekszik a kövön

Bebe

 
Körte
 

Körte a gyönyörű sárga labrador a tenyésztési programunkból származó igazi hölgy, akinek finom, érzékeny, kedves minden mozdulata. Mindezekre a tulajdonságokra nagy szükség is lesz majd, amikor látássérült gazdájával fog kommunikálni. Imád tanulni, lelkes, városban magabiztosan közlekedik, ami annak köszönhető, hogy ingergazdag környezetben nevelkedett. Már kölyökkorában megismerkedhetett számos olyan dologgal (tömegközlekedés, forgalmas helyek, bevásárlóközpontok), amellyel későbbi vakvezető munkája során találkozhat majd.

Körte a bevásárló központ előtt ül hámban

Körte

Köszönjük kölyöknevelőjének, Birkás Ágnesnek, hogy otthont adott Körtének, és minden lehetőséget megnyitva előtte egy komoly, érett kutya érkezett vissza hozzánk tőle. 

Kontra
 
Kontra a K-betűs testvérek közül az egyik fekete kan labrador. Nagyon nyugodt, jó természetű kutya, gyorsan alkalmazkodik minden helyzethez, vágyik megfelelni, ragaszkodó, hűséges nagy maci, baba lélekkel. Szereti a hasát, mindene a botozás, de ha arról van szó, szereti fitogtatni a már megtanult dolgokat is. Kiképzője szívébe hamar belopta magát kedves természetével, így bízunk benne, hogy a látássérült gazdájával is hamar egymásra fognak majd találni mind lélekben, mind összeszokásban a közlekedésben.
 
Kontra a fekete labrador fekszik a fűben

Kontra

 

Kölyöknevelőinek, Török Szilviának és férjének Péternek köszönjük mindazt a sok törődést és szeretetet, amit tőlük kapott élete első évében Kontra.

Géniusz

Géniusz Solymáron nevelkedett egy kertes családi házban, a Meiszter család gondoskodásában. A kölyökkel kiemelkedően a 14 éves Meiszter Bogi foglalkozott, korát meghazudtolva éretten kezelte a kutyát. Géniusz egy a termete ellenére puha, finom érzékeny kutya, aki szívesen csinálja az alapozó feladatokat, és próbál mindenben megfelelni az elvárásoknak. Kutyákkal és társállatokkal is kifinomultan bánik, rajong az emberekért, vágyik a szeretetre és a törődésre.

Géniusz láb mellett ül

Géniusz

Köszönet a Meiszter családnak, hogy otthon adott Géniusznak, és gondoskodó nevelésükkel lehetőséget nyitottak hogy ismét egy remek segítőtársat képezhessünk látássérült embertársaink számára.

Alma

Alma egy nagyon kedves és érdeklődő, fiatal lány labrador retriever. Nagyon szereti az embereket, nyitott, barátságos jelleme, kedves kisugárzása van. Szívesen vesz részt mindenben, boldog, ha a kiképzőjével együttműködhet és ő is részese lehet a mindennapi tevékenységeknek. Mint minden labrador, jutalomfalattal jól motiválható és lelkesen próbálja elsajátítani az új tanulmányait. Szereti minden négylábú társát, imád játszani, apportírozni és úszni. Leendő látássérült gazdája egy tettre kész, csupa szív társat kaphat az ő személyében maga mellé.

Alma

Alma

Köszönjük Maróthy Miklósnak, hogy önkéntes kölyöknevelőként, Almát immár ötödik neveltjeként legjobb tudása és tapasztalata alapján felnevelte nekünk.  

Artúr

Artúr decemberben kezdte meg vakvezető tanulmányait Miskolcon. A most még nyakigláb, izgága kamasz minden nap hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a munkába. Kifogyhatatlan energiával gyakorol kiképzője oldalán, bár a nap fénypontját még mindig a közös játékkal töltött órák jelentik számára. Érzékeny, mindenre nyitott személyisége biztos alapot nyújt ahhoz, hogy néhány hónap múlva teljes odaadással és a képzés alatt elsajátított technikák segítségével, nagyszerű társa legyen egy látássérült embernek.

Artúr

Artúr

Nagyon sokat köszönhetünk tapasztalt kölyöknevelőnknek Szűcs Marikának aki áldozatos munkájával az apró szőrgombócból egy okos, jól nevelt, kiegyensúlyozott kutyust nevelt, akivel már most minden eltöltött pillanat rengeteg örömöt okoz. Köszönjük!

Ossza meg másokkal is!

Vissza az oldal tetejére