18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Tappancs és Tűsarok


Magyarország első vakvezető kutyás divatbemutatója

A képen Frutti a vakvezető kutya, aki egy fekete labrador és puszit ad gazdájának, Zsuzsinak.

Fiatalok elhatározták, hogy megmutatják, mit jelent elegánsan megjelenni vakvezető kutyáikkal, ezért december 3-án megrendezik az első magyarországi vakvezető kutyás divatbemutatót.

„Így jár, akinek nő a gazdája. Nem henteshez, hanem divatbemutatóra megy” – mondta a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola divatbemutatójának egyik modellje.

S hogy mi mást mondtak még, kiderül a Tappancs és Tűsarok videójából:

https://drive.google.com/open?id=0ByGEnVTBIl90NV9kb25DZUUyb28

A „Tappancs és Tűsarok” hátterében az áll, hogy sok látássérült embernek fontos, hogy jól nézzen ki, hogy szépnek lássák, és hajlandó azért sokat tenni. A divatbemutatón a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola barátai jelennek meg a legújabb divat szerint, oldalukon kutyáikkal és választott kísérőikkel.

A “Tappancs és Tűsarok” meghívottjai, az Artista, Fibula, Romani Design, Jelmez-Art tervezői elmondják, hogy milyen volt álomruhákba bujtatni a kutyásokat és kísérőiket, és erről ők maguk is beszámolnak. A kutyák sem maradnak divatos darab nélkül, pórázaikat a Sixfeet dog design biztosítja.

A divatbemutatón lesz alkalom beszélgetni divatról, a kutyákról a modellekkel is, akik között van erőemelő, csörgőlabdás, egyik verseket ír, a másik hangszeren játszik. Az esten lesz slam poetry előadás és zenélni is fognak.

A divatbemutató vendégei belépőikkel a vakvezető kutyák képzését támogatják, mivel az alapítvány a négylábú társakat ingyen biztosítja a látássérült embereknek.

A rendezvény 2016. december 3-án, szombaton lesz 17 órától az M3 Kulturális térben:

Budapest, V. kerület, Magyar utca 3.

Szeretettel vár mindenkit a Baráthegyi csapata

Ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

 • Marcsi vagyok! szerint:

  Sajnálom, hogy én vidékről nem tudok felutazni, mert nem tudnék időben haza érni. Nekem kicsit késői időpont a délután 5 óra, de nagyon szeretném látni a kedves modelleket és kutyusaikat.

  Imádnám látni Dórit és Ébit együtt a kifutón, persze az összes többi kedves résztvevőt is. Remélem lesznek képek és úgy legalább láthatok belőle kis részt.

  Nagyon sok sikert kívánok a bemutatóhoz. Csak
  csinosan, és együtt a kutyusokkal, a drága kis kísérőkkel várom a képeket itt remélem lesz kis ízelítő. A szervezőknek, segítőknek és az ötletgazdáknak is kívánok csodás divatbemutatót!


 • Szóljon hozzá!

  *

  Vissza az oldal tetejére