18449149-1-05
Támogasd adód 1%-ával a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát! Adószámunk: 18449149-1-05
International Guide Dog Federation
European Guide Dog Federation
Semmelweis garancia védjegy

Aktuális

Megmérgezték Rustyt, a hűséges vakvezető kutyát


Gyászol a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Rusty a hűséges vakvezető kutya akit kegyetlenül meggyilkoltak

Rusty a hűséges vakvezető kutya akit kegyetlenül meggyilkoltak

Hiába küzdöttek az orvosok, nem tudtak segíteni Rustynak, a vakvezető kutyának. Az azonnali műtéti beavatkozás sem segíthetett már. A boncolás beigazolta a gyanút, hogy megmérgezték Rustyt, aki borzasztó kínokat élt át a halála előtt.

Rettenetes bűnt követ el, aki egy vakvezető kutyát megöl. Nem csupán egy ártatlan kutya halála szárad a lelkén, hanem egy embert is megfoszt a leghűségesebb segítőtársától, aki addig éjjel-nappal készen állt arra, hogy a vakság okozta borzasztó nehézségeket segítsen legyőzni.

A brutális bűntett még júliusban történt, de az eljárás érdekeit is szem előtt tartva most tudjuk nyilvánosságra hoznia  mérgezés tényét. A megrendítő tragédia másik áldozata Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária (Maja), aki vaksága miatt Rustynak, a kitűnően képzett vakvezető kutyának a segítségére szorult, és aki ma sem tudja sírás nélkül felidézni a történteket. Rusty pályája csúcsán volt. Gazdáját hibátlanul elvezette bárhová. Együtt jártak munkába Verpelétről Egerbe, a gyerekekért az iskolába, sportolni, sőt munka mellett Miskolcra, az egyetemi előadásokra is. A hűséges, okos vakvezető kutya nyár elején a Miskolci Egyetemen kísérte gazdáját a rektor színe elé a diplomaátadó ünnepségen. A barátok és volt tanárok úgy mondták, együtt lettek doktorok…

Az anyagi kár is jelentős. A vakvezető kutyák kiválasztásának, hosszú képzésének, és leendő gazdájukkal közös tanításának költsége több mint két millió forint, amelyet magán adományokból kell előteremteni. A vak gazda a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától ingyen kapja segítő társát, de hónapokig tartó kemény munkájába kerül, hogy a számára kiképzett kutyával megtanuljon közlekedni.

Az ismeretlen elkövető kegyetlenül végzett a kétgyermekes családanya négylábú segítőtársával. Maja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola elnökével közösen tette meg a rendőrségi feljelentést a brutális bűntett miatt. Az alapítvány jogásza szerint az ismeretlen elkövető, ha kézre kerül, akár három éves szabadságvesztéssel is bűnhődhet embertelen tettéért.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a rendőrség nyomozását érdemben segíteni tudja!
570.000.- Ft  nyomravezetői díj jár most már annak, aki Rusty  megmérgezésével kapcsolatban a rendőrség munkáját érdemben segíteni tudja. Ugyanis a tegnapi nap folyamán két Barátunk (akik adataik nyilvánosságra hozatalához nem járult hozzá) összesen 70.000.-Ft nyomravezetői díjat ajánlottak fel hivatalosan a rendőrségnek, amit ezúton is köszönünk szépen!

 

Ossza meg másokkal is!

Hozzászólások

 • Hócza Fanni szerint:

  Összeszorul a szívem ha ilyet látok ;( a világon létezö legfájdalmasabb kínzást kellene átélnie a rohadéknak!!!! minden nap kínok-kínját élje āt élete végéig!!!biztos megtanulnâ!!!!Nincs undorítóbb az emberiség eme rétegétöl!!! Egyre jobban gyülölöm az embereket! Tisztelet a kivétel

 • moni szerint:

  Nem kommenmtálom a nevetséges büntetést.. Szánalmas, hogy hol tartunk, állatkínzás büntetésében. :o(
  De lehet valami közelebbit tudni arról,hogy hogyan történ ez az eset? Kertben volt a kutya, vagy az utcán falt be valamit?

 • Peszeki Zoltán szerint:

  Sziasztok!

  Sajnálattal olvasom a kutyus történetét. Inkább nem is írok semmi jelzőt arrol aki ezt tehette. Én csak 5 percet kérnék az elkövetővel kettesben ha meglesz. De ami a lényeg. Kedves barátaimmal kiegészítenénk a nyomra vezető díjat plussz 30.000.- amennyiben elfogadajátok. Köszönettel Zoli

 • Régebbi hozzászólások

  Szóljon hozzá!

  *

  Vissza az oldal tetejére